Bioiatriki+ Nutrition: Σύμπραξη με το φιλανθρωπικό ίδρυμα της οικογένειας Αντετοκούνμπο

  • Ρούλα Τσουλέα
Bioiatriki
Το Διατροφολογικό Κέντρο του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ θα παράσχει τις υπηρεσίες του στην Ακαδημία των αδελφών Αντετοκούνμπο.

Τη συνεργασία του με το διεθνές φιλανθρωπικό ίδρυμα Charles Antetokounmpo Family Foundation, που ιδρύθηκε από την οικογένεια Αντετοκούνμπο, ανακοίνωσε το Διατροφολογικό Κέντρο Bioiatriki+ Nutrition του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ.

Η συνεργασία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος AntetokounBros Academy, που άρχισε το 2019 στην Αθήνα. Το πρόγραμμα συνδυάζει προπόνηση μπάσκετ με εκπαιδευτικά προγράμματα ανάπτυξης γενικών δεξιοτήτων. Συμμετέχουν περισσότερα από 100 παιδιά, ηλικίας 10 έως 17 ετών. Τα παιδιά προέρχονται από κοινωνικά ευάλωτες οικογένειες.

Το Bioiatriki+ Nutrition προσφέρει για τα παιδιά αυτά μια σειρά από υπηρεσίες υγείας και διατροφής, καλύπτοντας την ουσιαστική ανάγκη τους για ολοκληρωμένη φροντίδα.

Ήδη, ολοκληρώθηκαν οι καρδιολογικοί έλεγχοι, ώστε όλα τα παιδιά να λάβουν την κάρτα υγείας αθλητή και να μπορούν να αθλούνται με ασφάλεια.

Επιπλέον, οι διαιτολόγοι του Bioiatriki+ Nutrition πραγματοποίησαν πλήρη διαιτολογική εκτίμηση σε κάθε έναν από τους μικρούς αθλητές και αθλήτριες. Στη συνέχεια, τους παρείχαν εξατομικευμένες διατροφικές συμβουλές και οδηγίες.

Για όλη τη σεζόν 2023/2024θα προσφέρονται εξετάσεις διαμορφωμένες σύμφωνα με ένα εξατομικευμένο σχέδιο που εξετάζει:

  • Τη σωματική ανάπτυξη
  • Τον υποσιτισμό
  • Το υπερβολικό βάρος
  • Την παχυσαρκία
  • Άλλους παράγοντες του τρόπου ζωής όπως ο ύπνος και η άσκηση

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας και με βάση την αξιολόγηση, κάθε παιδί που συμμετέχει στο AntetokounBros Academy θα παρακολουθείται και θα λαμβάνει τροποποιημένες οδηγίες υγείας και διατροφής, αναλόγως με την πρόοδό του.

Bioiatriki

Στόχος να τροφοδοτήσει ευκαιρίες

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτή τη ζωτικής σημασίας συνεργασία με το BioIatriki+ Nutrition, η οποία ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τη δέσμευσή μας για την ολιστική ανάπτυξη και την ευημερία της νεολαίας και των οικογενειών που έχουν ανάγκη», αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους οι Γιάννης, Κώστας, Θανάσης, Άλεξ και Φραγκίσκος Αντετοκούνμπο.

Όπως εξηγούν, μέσω της πρωτοβουλίας που έχουν αναλάβει φιλοδοξούν να παρέχουν «όχι μόνο βασική υγειονομική περίθαλψη, αλλά και μια ισχυρή βάση για τη συνολική ανάπτυξη και επιτυχία κάθε παιδιού που συμμετέχει στο πρόγραμμα Antetokounbros Academy».

Τονίζουν ακόμα ότι «το όραμά μας για το Ίδρυμα είναι να ξεκλειδώσει και να τροφοδοτήσει ευκαιρίες για να επιτρέψει σε όλους να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Αυτή η συνεργασία είναι απόδειξη γι’ αυτό».

«Με χαρά και υπερηφάνεια, το Διατροφολογικό Κέντρο του Ομίλου ενώνει τις δυνάμεις του με την οικογένεια Αντετοκούνμπο στηρίζοντας το όραμά της για κοινωνική προσφορά πέρα από τα όρια του μπάσκετ και του αθλητισμού», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ Γιώργος Ευ. Σπανός.

Και συνέχισε: «Η κοινωνική προσφορά είναι θεμέλιος λίθος και για τη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, που διαχρονικά στηρίζει και υποστηρίζει ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Το όραμά μας για ολιστική προσέγγιση της υγείας και της ευζωίας ενσαρκώνεται με τον καλύτερο τρόπο, όταν η φροντίδα μας αγκαλιάζει τα παιδιά. Το να συμβάλλουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά είναι για εμάς η μεγαλύτερη ανταμοιβή».