Best in Pharmacy Awards: 7 διακρίσεις για τον Όμιλο Τσέτη

  • Ρούλα Τσουλέα
ΟΦΕΤ
Βραβεία για την στήριξη του υγειονομικού συστήματος στη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού και την «πράσινη» φιλοσοφία τους απέσπασαν, μεταξύ άλλων, οι εταιρείες Uni-pharma και InterMed του Ομίλου.

Επτά διακρίσεις απέσπασε ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), με τις βιομηχανίες Uni-pharma και InterMed, στα εφετινά Best in Pharmacy Awards. Οι διακρίσεις συμπεριλαμβάνουν χρυσά, αργυρά και πλατινένια βραβεία, καθώς και την κορυφαία διάκριση «Pharmacy Company of the Year».

Ειδικότερα, οι Uni-pharma και InterMed έλαβαν τα εξής βραβεία:

  • Δύο Gold ως «Κορυφαία Υπεύθυνη Επιχείρηση» για τις μεγάλες δωρεές του Unikinon (χλωροκίνη) και των αντισηπτικών, με αφορμή την πανδημία του SARS COVID-19
  • Silver ως «Κορυφαία Πράσινη Επιχείρηση» για το ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα της Uni-pharma και την «πράσινη» φιλοσοφία της,
  • Silver για το κορυφαίο λανσάρισμα της σειράς συμπληρωμάτων διατροφής TONOSAN

Platinum διακρίσεις

Οι δύο βιομηχανίες και συνολικά ο ΟΦΕΤ κατέκτησαν επίσης δύο Platinum διακρίσεις:

  1. Στην κατηγορία «Στηρίζοντας το υγειονομικό μας σύστημα» οι δύο επιχειρήσεις, απέσπασαν εξαιρετική βαθμολογία, κατακτώντας το Platinum βραβείο του «Πυλώνα Δράσεις COVID-19»
  2. Στην κατηγορία «Κορυφαία Υπεύθυνη Επιχείρηση / ΟΜΙΛΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΖΩΗΣ!»,  η Uni-Pharma κατέκτησε το Platinum βραβείο

Συνολικά εξ άλλου, ο ΟΦΕΤ απέσπασε το βραβείο της καλύτερης φαρμακευτικής επιχείρησης (Pharmacy Company of the Year).

Η εκδήλωση Best in Pharmacy Awards 2020 πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 16 Σεπτεμβρίου 2020. Διοργανώθηκε για τρίτη συνεχή χρόνια από τον «Φαρμακευτικό Κόσμο» της Boussias Communications και επιβράβευσε τις βέλτιστες πρακτικές των επιχειρήσεων, που βρίσκονται πίσω από την επιτυχή ανάπτυξη, παραγωγή και διακίνηση των προϊόντων του χώρου. Ειδικότερα, βραβεύτηκαν οι πιο αξιόλογες πρωτοβουλίες Marketing, καινοτομίας, συσκευασίας, πωλήσεων, εκπαίδευσης, πράσινης επιχειρηματικότητας και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Ηθικό μέτρο

Στη διάρκεια της τελετής, η πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής Σοφία Χατζηαντωνίου, επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Φαρμακευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών, αναφέρθηκε στη δυναμική των εταιρειών να αναδείξουν όλη την προσπάθεια που κάνουν για τη δημιουργία και την προώθηση καινοτόμων και πρωτότυπων προϊόντων.

«Στην Ελλάδα υπάρχει μια αξιόλογη βιομηχανία που αναπτύσσει καινοτόμα και πρωτότυπα σκευάσματα», είπε. «Η βράβευση αποτελεί ένα μη οικονομικό, αλλά ηθικό μέτρο, για την επιβράβευση αυτής της προσπάθειας. Επιπλέον, αποτελεί και ένα εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιήσει η εταιρεία για να αναδείξει τα πολύ καλά προϊόντα της ακόμη περισσότερο στο ευρύ κοινό».

Από την πλευρά του, ο κ. Σπύρος Κίντζιος Διευθυντής Εταιρικής Ανάπτυξης του ΟΦΕΤ, δήλωσε: «Σε μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις, όπως η φετινή, οι επτά  διακρίσεις και για τις δύο εταιρείες του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη στον θεσμό Best in Pharmacy Awards… μας συγκινούν και μας εμπνέουν για να συνεχίσουμε απρόσκοπτα στην πορεία καινοτομίας και επενδύσεων, που έχει χαράξει ο Όμιλος από τη γένεση του, με στόχο την επίτευξη ισορροπημένων αποτελεσμάτων και βιώσιμης ανάπτυξης».