Be-live: Δράση ενημέρωσης για την υπογονιμότητα στην Πάτμο

  • Ρούλα Τσουλέα
υπογονιμότητα
Η εκδήλωση διεξήχθη το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 στην Σκάλα της Πάτμου, στην Συνεδριακή Αίθουσα του Πολιτιστικού Πολυκέντρου «Πάτμιον».

Ενημερωτική εκδήλωση για την υπογονιμότητα και την αντιμετώπισή της με τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής πραγματοποίησε το μη κερδοσκοπικό Σωματείο Be-Live στην Πάτμο.

Η εκδήλωση διεξήχθη το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 στην Σκάλα της Πάτμου, στην Συνεδριακή Αίθουσα του Πολιτιστικού Πολυκέντρου «Πάτμιον». Οι γυναικολόγοι αναπαραγωγής και ιδρυτές της Be-Live κ.κ. Βασίλης Κελλάρης και Χάρης Χηνιάδης ενημέρωσαν το κοινό για τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Τους εξήγησαν επίσης τις προϋποθέσεις για τις δωρεάν θεραπείες εξωσωματικής σε υπογόνιμα ζευγάρια, που γίνονται με την υποστήριξη του Σωματείου. Οι δύο ιατροί συνοδεύονταν από τον αντιπρόεδρο του Σωματείου κ. Γαβριήλ Μιχαηλάκη, ο οποίος μίλησε για τις δράσεις και την πορεία της Be-Live.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με χορηγό τη ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε., στο πλαίσιο της «υιοθεσίας του νησιού της Πάτμου για το έτος 2022». Σκοπός της είναι η έμπρακτη στήριξη του έργου της Be-Live για δωρεάν εξωσωματική γονιμοποίηση σε οικονομικά ευπαθείς ομάδες, στηρίζοντας παράλληλα απομακρυσμένα νησιά και ακριτικές περιοχές.

Τη ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. εκπροσώπησαν οι κ.κ. Γιώργος Παρασκευάς, Marketing Manager και Σταύρος Νικολακόπουλος, Project Manager του Ομίλου. Ο κ. Παρασκευάς έκανε μία σύντομη αναδρομή στις δραστηριότητες της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης τα τελευταία χρόνια στα Δωδεκάνησα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συνεργασία με το σωματείο Be-Live και την πρόθεση της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. να προσφέρει για ένα έτος την δυνατότητα της εξωσωματικής γονιμοποίησης σε ζευγάρια της Πάτμου, τα οποία αδυνατούν να αντιμετωπίσουν το οικονομικό βάρος της μεθόδου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Αθλητισμού και Παιδείας, κ. Νίκος Κουτούζος και π Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας, κ. Νικήτας Τσαμπαλάκης.