Bayer Hellas: Η Ana Vega αναλαμβάνει νέα διευθύνουσα σύμβουλος

  • Ρούλα Τσουλέα
Bayer
Επί περισσότερα από 20 χρόνια η κυρία Vega έχει αναλάβει σημαντικές θέσεις ευθύνης εντός της Bayer.

Αλλαγή σκυτάλης στην Bayer Hellas, καθώς η κυρία Ana Vega ανέλαβε από την 1η Οκτωβρίου 2023 καθήκοντα διευθύνουσας συμβούλου στην εταιρεία. Η κυρία Vega διαδέχεται τον κ. Andreas Pollner, η θητεία του οποίου ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η κυρία Vega θα έχει την ευθύνη για το σύνολο της δραστηριότητας της εταιρείας στη χώρα μας, ως  Senior Bayer Representative (SBR). Επιπλέον, αναλαμβάνει καθήκοντα Country Division Head (CDH) στον Τομέα Φαρμάκων για το σύμπλεγμα Νοτίας Μεσογείου & Μαύρης Θάλασσας (Ελλάδα, Κύπρος, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία και Ουκρανία).

Η κυρία Vega είναι στέλεχος με σημαντική εμπειρία στη φαρμακευτική αγορά. Επί περισσότερα από 20 χρόνια έχει αναλάβει σημαντικές θέσεις ευθύνης εντός της Bayer.

Γεννήθηκε στο Ελ Σαλβαδόρ, αλλά έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής της ζωής στην Ευρώπη. Από το 2003 και έπειτα απέκτησε ευρεία εμπειρία στη διεύθυνση Επιχειρησιακών Μονάδων στην Ογκολογία, την Αιματολογία, την Ακτινολογία, την Οφθαλμολογία και άλλους θεραπευτικούς τομείς, στην Γαλλία και την Ελβετία.

Ο προηγούμενος σταθμός στην πορεία της πριν έρθει στη χώρα μας ήταν στον Τομέα Φαρμάκων της Bayer AG στη Βασιλεία. Κατείχε τον ρόλο της Head of Growth & Value Portfolio.

Στην πρώτη γραμμή

«Είναι μεγάλη τιμή και χαρά να εντάσσομαι στην ομάδα της Bayer Ελλάς.  Σε μια εποχή αλλαγών και προκλήσεων, στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού και της καινοτομίας, η Βayer Ελλάς βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή, επενδύοντας σημαντικά στην ψηφιακή εξέλιξη, στην τεχνολογία, στην έρευνα και στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων που θα ωφελήσουν όλους τους εμπλεκόμενους στους τομείς της υγείας και της γεωργίας», δήλωσε η κυρία Vega.

Και πρόσθεσε: «Κάτω από τους πυλώνες της καινοτομίας, της βιωσιμότητας, της συμπερίληψης και της κοινωνικής ευαισθητοποίησης, που καθοδηγούν το έργο μας, αλλά και με όραμα, συνεργασία και αξιοποίηση της δυνατής ομάδας μας, θα συνεχίσουμε να πρωτοπορούμε και να προσφέρουμε προϊόντα και λύσεις για την υγεία και την ευημερία των ανθρώπων και του πλανήτη. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη που συμβάλλω και εγώ σε αυτή την κατεύθυνση».

Η κυρία Vega έχει πτυχίο στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και μεταπτυχιακό δίπλωμα στις Διεθνείς Επιχειρήσεις από την Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων της Γκρενόμπλ, στη Γαλλία. Μιλάει τέσσερις γλώσσες.