AstraZeneca και ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ ενημερώνουν τα παιδιά για τον διαβήτη

  • Iatropedia newsroom
ASTRAZENECA
Η AstraZeneca χρυσός χορηγός στην ενημερωτική εκστρατεία της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για τον σακχαρώδη διαβήτη «Βάζουμε τρίποντο στην Υγεία»

Το έργο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) υποστηρίζει η AstraZeneca, ως χορηγός της νέας ενημερωτικής εκστρατείας της για τα παιδιά και τους εφήβους.

Η εκστρατεία τιτλοφορείται «Βάζουμε τρίποντο στην Υγεία». Ουσιαστικά πρόκειται για ένα παιχνίδι, που διεξάγεται μέσω κινητού και απευθύνεται στα παιδιά ηλικίας 12-18 ετών.

Η δράση αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση του συνόλου της κοινωνίας γύρω από τον σακχαρώδη διαβήτη. Τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι μαθαίνουν και γίνονται πρεσβευτές ενός νέου υγιεινού τρόπου ζωής. Το παιχνίδι διεξάγεται σε 2 φάσεις στο διάστημα 9-22 Νοεμβρίου. Οι εγγραφές άρχισαν στις 26 Οκτωβρίου 2020 και  πραγματοποιούνται μέσω του συνδέσμου: https://sites.google.com/compettia.com/diabetes-awareness-association?InvGUID=56aea5a4-9568-4565-887c-4a0b1631e91e

«Εφέτος, λόγω της ιδιαίτερης διεθνούς συγκυρίας, αναλάβαμε τη φιλόδοξη πρωτοβουλία να «ανοίξουμε» μέσω της ψηφιακής εφαρμογής το «Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» στο ευρύτερο δυνατό κοινό. Έχουμε την πεποίθηση πως… η προσπάθειά μας θα προκαλέσει επανάσταση στην πρόληψη, την ενημέρωση και την εκπαίδευση των χρηστών», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ Χρήστος Δαραμήλας.

Έχει σοβαρές επιπλοκές

«Η ενημέρωση γύρω από την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και τη σωστή διαχείριση του σακχαρώδους διαβήτη, καθώς και η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση των πιθανών επιπλοκών που μπορεί να επιφέρει η νόσος», είπε ο κ. Νίκος Τριανταφύλλου, CVRM Business Unit Director της AstraZeneca Ελλάδας.

Και συνέχισε: «Ο διαβήτης συνδέεται με σοβαρές και επικίνδυνες για την υγεία επιπλοκές. Οι πιο πρώιμες και συχνές επιπλοκές του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2 είναι η καρδιακή ανεπάρκεια και η χρόνια νεφρική νόσος. Ένας στους δύο ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 θα αναπτύξει καρδιακή ανεπάρκεια και τέσσερις στους δέκα θα αναπτύξουν χρόνια νεφρική νόσο».

«Με ιδιαίτερη χαρά συμμετέχουμε και υποστηρίζουμε την πρωτότυπη αυτή ενέργεια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ που απευθύνεται με δημιουργικό και θετικό τρόπο στα παιδιά, εκπαιδεύοντάς τα να υιοθετήσουν καθημερινές συνήθειες που να βασίζονται στη σωστή διατροφή και την άσκηση», πρόσθεσε η κυρία Γιώτα Κοτσεκίδου, External Affairs Director της AstraZeneca Ελλάδας.