Amgen: Υποστηρικτής των εκδηλώσεων του ΕΛΙΚΑΡ για την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς

  • Ρούλα Τσουλέα
Amgen
Η φαρμακευτική εταιρεία Amgen υποστήριξε τις εκδηλώσεις που διοργάνωσε το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας (ΕΛΙΚΑΡ) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς (29 Σεπτεμβρίου).

Σειρά εκδηλώσεων διοργάνωσε το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας (ΕΛΙΚΑΡ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς στις 29 Σεπτεμβρίου κάθε έτους. Αρωγός στην πρωτοβουλία του ΕΛΙΚΑΡ στάθηκε η φαρμακευτική εταιρεία Amgen Hellas,

Οι εκδηλώσεις του ΕΛΙΚΑΡ πραγματοποιήθηκαν το διάστημα 26-28 Σεπτεμβρίου 2019 στην αίθουσα του μετρό στο Σύνταγμα. Σκοπός των εκδηλώσεων ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τις καρδιαγγειακές παθήσεις καθώς και η ανάδειξη της σημασίας της πρόληψής τους, μέσω του προγράμματος δωρεάν εξετάσεων με ονομασία «Μήνας Ελέγχου Χοληστερόλης – Εκτίμηση Καρδιαγγειακού Κινδύνου».

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν την κυριότερη αιτία θανάτου στον κόσμο. Περισσότερα από 17 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν το 2016 τη ζωή τους εξαιτίας τους, αντιπροσωπεύοντας το 31% του συνολικού αριθμού θανάτων σε παγκόσμια κλίμακα. Γι’ αυτό το λόγο, το ΕΛΙΚΑΡ έθεσε ως απόλυτη προτεραιότητα τον αγώνα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Δωρεάν εκτίμηση καρδιαγγειακού κινδύνου

Το κοινό πληροφορήθηκε για τη ροή των εκδηλώσεων τόσο από τα Μ.Μ.Ε όσο και από τα social media. Προσήλθε στο Σύνταγμα στις 26, 27 & 28 Σεπτεμβρίου και από τις 9:00 έως τις 17:00 ενημερώθηκε αναλυτικά από γιατρούς-συνεργάτες του ΕΛΙΚΑΡ αναφορικά με την αρτηριακή πίεση, τον καρδιακό ρυθμό και τον τρόπο προσδιορισμού του καρδιαγγειακού κινδύνου.

Ο έλεγχος έγινε δωρεάν, χωρίς καμία επιβάρυνση για τους εξεταζόμενους, μέσω ενός ειδικού ηλεκτρονικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Η Amgen Hellas, με υψηλό αίσθημα καθήκοντος, στάθηκε αρωγός στην πρωτοβουλία του ΕΛΙΚΑΡ, που έθεσε σε πρώτο πλάνο την αξία την ενημέρωσης και πρόληψης των καρδιαγγειακών παθήσεων. Με γνώμονα την προάσπιση των αναγκών των ασθενών και την προστασία του υπέρτατου αγαθού, της ίδιας της ζωής, συντάχθηκε με το Ίδρυμα στον κοινό αγώνα για τακτική και έγκαιρη καρδιολογική παρακολούθηση, που αποτελεί το σημαντικότερο βήμα για μια υγιή και ποιοτική ζωή.

Προσπάθεια αφύπνισης του κοινού

Ο κ. Δημήτριος Ρίχτερ, μέλος Δ.Σ. του ΕΛΙΚΑΡ δήλωσε: «Βασικός στόχος του προγράμματος ήταν να αναδείξει τη σπουδαιότητα που έχει η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τους παράγοντες κινδύνου των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Με αυτό τον τρόπο θέλησε να αφυπνίσει την ελληνική κοινωνία ενάντια στη μάχη κατά των καρδιαγγειακών παθήσεων, που αποτελούν την κυριότερη αιτία θανάτου στη χώρα μας».

Από την πλευρά της Amgen, η κυρία Ευγενία Λιονή, Corporate Communications & Government Affairs Lead της Amgen Hellas τόνισε: «Γνωρίζουμε όλοι το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η πρόληψη στις καρδιαγγειακές  παθήσεις. Γι’ αυτό το λόγο, η Amgen Hellas στέκεται αρωγός στην πρωτοβουλία του ΕΛΙΚΑΡ για ευαισθητοποίηση του κοινού από ομάδες ειδικών σχετικά με τους παράγοντες κινδύνου, αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο την αξία της ενημέρωσης και του τακτικού ελέγχου για την υγεία των πολιτών».