Αλλαγή ηγεσίας στη Novartis Hellas. Νέος πρόεδρος ο Κώστας Παπαγιάννης

  • Ρούλα Τσουλέα
Novartis
Ο νέος πρόεδρος της εταιρείας κατείχε θέσεις αυξημένης ευθύνης στον φαρμακευτικό κλάδο σε διάφορες χώρες τα τελευταία 8 χρόνια. Έχει επίσης υπηρετήσει ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου σε πολλές ενώσεις της φαρμακευτικής βιομηχανίας

Η Novartis ανακοίνωσε ότι ο Κώστας Παπαγιάννης αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Novartis Hellas, με ισχύ από την 7η Nοεμβρίου 2022 και ευθύνη για την επιχειρησιακή μονάδα Innovative Medicines.

Ο κ. Παπαγιάννης διαδέχεται την κυρία Susanne Kohout, η οποία επιστρέφει στην Ελβετία μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της θητείας της, διάρκειας 5,5 ετών, στη Novartis Hellas.

O Κώστας Παπαγιάννης είναι κάτοχος πτυχίου Marketing από το Πανεπιστήμιο Middlesex του Λονδίνου. Άρχισε την καριέρα του από τον τομέα των καταναλωτικών προϊόντων όπου είχε αρκετούς εμπορικούς ρόλους αυξημένης ευθύνης για διάφορες γεωγραφικές περιοχές στις εταιρίες General Mills, Kellogg’s στην Ελλάδα και SC Johnson στην Ελβετία.

Η πορεία του στον φαρμακευτικό κλάδο άρχισε στην εταιρία MSD, όπου κατείχε θέσεις αυξημένης ευθύνης σε διάφορες χώρες τα τελευταία 8 χρόνια. Στην MSD Eλλάδος ο Κώστας Παπαγιάννης, ως διευθυντής Customer Solutions, ηγήθηκε του ψηφιακού μετασχηματισμού της εταιρίας. Στη συνέχεια διατέλεσε διευθυντής της επιχειρησιακής μονάδας του τμήματος Hospital & Specialty Care.

Ο επόμενος σταθμός του το 2018 ήταν οι αγορές της Βουλγαρίας, Βόρειας Μακεδονίας & Κοσόβου, σε ρόλο διευθύνοντος συμβούλου. Τα τελευταία 2 χρόνια διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος στην MSD Ρουμανίας.

Ο Κώστας Παπαγιάννης έχει υπηρετήσει ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου σε πολλές ενώσεις της φαρμακευτικής βιομηχανίας και σε εμπορικά επιμελητήρια που υποστηρίζουν την καλύτερη και ισότιμη φροντίδα των ασθενών.