Αιμορροφιλία: Συνεχίστηκε για τέταρτη χρονιά η ενημερωτική εκστρατεία «Κόκκινη Κλωστή»

  • Ρούλα Τσουλέα
Κόκκινη Κλωστή
Η «Κόκκινη Κλωστή» περιγράφει τις προκλήσεις και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους οι ασθενείς. Και δείχνει ότι μπορούν να απελευθερωθούν από αυτά, επαναπροσδιορίζοντας τα όριά τους.

Για τέταρτη χρονιά συνεχίστηκε η ενημερωτική εκστρατεία «Κόκκινη Κλωστή», που στόχο έχει να παροτρύνει τους ασθενείς με αιμορροφιλία να ενημερώνονται για τις εξελίξεις στη διαχείριση της νόσου τους, ώστε να ζουν ελεύθεροι, χωρίς τους περιορισμούς που τους επιβάλλει η ασθένεια.

Η εκστρατεία άρχισε τον Απρίλιο 2019, με κεντρικό μήνυμα «Μην αφήνεις τον πόνο να σε σταματά. Αντιμετώπισέ τον. Ρώτησε το γιατρό σου» και τρείς ιστορίες (animated videos) από την καθημερινότητα των ασθενών με αιμορροφιλία.

Συνεχίστηκε το 2020 με ακόμα δύο ιστορίες και με τα ενθαρρυντικά μηνύματα:

  • «Τώρα ο φόβος είναι πίσω σου. Ο κόσμος μπροστά!»
  • «Μην αφήνεις τον πόνο να σε απομονώσει. Αντιμετώπισέ τον!».

To 2021 η «Κόκκινη Κλωστή» διέδωσε το μήνυμα το μήνυμα «Ελευθερία είναι εσύ να καθορίζεις τα όριά σου. Τώρα μπορείς!». Με τις ιστορίες της εξηγούσε πως με τη σωστή ενημέρωση και την κατάλληλη θεραπεία οι πάσχοντες από αιμορροφιλία μπορούν να διεκδικήσουν μία καλύτερη ζωή, απαλλαγμένη από τα «Πρόσεχε!» και τα «Μη!».

Το τρίτο τρίμηνο του 2022 η εκστρατεία «ταξίδεψε» σε online περιβάλλον, καταγράφοντας εξαιρετικά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα τα videos κατέγραψαν περίπου 50.000 θεάσεις και 1,3 εκατομμύρια προβολές.

Η «Κόκκινη Κλωστή» περιγράφει τις προκλήσεις και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους οι ασθενείς. Και δείχνει πως μπορούν να απελευθερωθούν από αυτά, επαναπροσδιορίζοντας τα όριά τους.

Η πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης «Κόκκινη Κλωστή» είναι μία πρωτοβουλία του Συλλόγου Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών (Σ.Π.Ε.Α) και της βιοφαρμακευτικής εταιρείας εξειδικευμένης φροντίδας Sobi.

«Η ενημερωτική καμπάνια «Κόκκινη Κλωστή» αποτελεί έκφραση του Liberate Life. Αποτυπώνει το όραμα της Sobi για μία ζωή πέρα από την αιμορροφιλία, καθώς οι άνθρωποι που ζουν με αιμορροφιλία δικαιούνται να έχουν τις ευκαιρίες που επιθυμούν και μία ζωή πέρα από τους περιορισμούς της νόσου», δήλωσε ο κ. Άρης Παπαδάκος, Country Manager της Sobi για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη σελίδα www.liberatelife.gr/kokkini-klosti.