AbbVie: Συνεχής στήριξη στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

  • Ρούλα Τσουλέα
AbbVie
Σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (ΕΑΕ) καλύπτει τις ανάγκες διαμονής πλημμυροπαθών ογκολογικών ασθενών και ασθενών με χρόνιες παθήσεις.

Συνεχή στήριξη στους ανθρώπους που επλήγησαν από το ακραίο καιρικό φαινόμενο Daniel, το οποίο προκάλεσε τις καταστροφικές πλημμύρες στην περιφέρεια της Θεσσαλίας, παρέχει η AbbVie Ελλάδας.

Σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (ΕΑΕ) και το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας εξασφάλισε σημαντικά είδη πρώτης ανάγκης, ενώ καλύπτει τις ανάγκες διαμονής πλημμυροπαθών ογκολογικών ασθενών και ασθενών με χρόνιες παθήσεις.

Όπως ανακοίνωσε η AbbVie, η άμεση ανταπόκριση των εργαζομένων της στις ανάγκες των πλημμυροπαθών εξασφάλισε σημαντικά είδη πρώτης ανάγκης, όπως ξηρά τροφή, κουβέρτες, βρεφικές και παιδικές πάνες, εμφιαλωμένα νερά.

Τη συλλογή της ανθρωπιστικής βοήθειας και τη διανομή σε πολίτες από τις πληγείσες περιοχές ανέλαβε το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας. Έγινε σε συνεννόηση με τον Δήμο, με το Ιατρείο Αλληλεγγύης και με τις αρμόδιες δομές για τη διανομή των αγαθών.

Πρόγραμμα «Ένα δωμάτιο για τον ασθενή»

Η AbbVie στηρίζει επίσης το πρόγραμμα «Ένα δωμάτιο για τον ασθενή» που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ΕΑΕ. Μέσω του προγράμματος, εξασφαλίζει τουλάχιστον 900 διανυκτερεύσεις για ογκολογικούς ασθενείς ή χρονίως πάσχοντες και τους συνοδούς τους, ώστε να διευκολυνθούν κατά τη μετάβασή τους στη Λάρισα για την πραγματοποίηση θεραπειών ή εγχειρήσεων σε ένα από τα δυο δημόσια νοσοκομεία της πόλης.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από τον Νοέμβριο 2023 έως τον Απρίλιο 2024. Αποτελεί σημαντική πρωτοβουλία καθώς έρευνα που εκπόνησε η ΕΑΕ  έδειξε ότι ο πληθυσμός της Θεσσαλίας που έχει κυρίως πληγεί, είναι ηλικιωμένοι με χρόνια νοσήματα και ογκολογικές παθήσεις.

Στη Θεσσαλία καταγράφονται ετησίως 6.500 νέα περιστατικά ογκολογικών ασθενών. Οι ασθενείς αυτοί μετακινούνται από τον τόπο κατοικίας τους και παραμένουν για σύντομο χρονικό διάστημα στη Λάρισα για την πραγματοποίηση της θεραπείας τους. Τα δύο τρίτα των ασθενών εξυπηρετούνται στις ογκολογικές κλινικές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Επίβλεψη από την ΕΑΕ

Την αναζήτηση και μίσθωση του κατάλληλου ξενοδοχειακού συγκροτήματος πλησίον των δύο νοσοκομείων και την άμεμπτη αντιμετώπιση των ασθενών εξασφαλίζει η ΕΑΕ.

Η ΕΑΕ αναλαμβάνει επίσης την ορθή αναζήτηση και επιλογή των ωφελούμενων. Βεβαιώνεται επίσης για την τήρηση όλων των λειτουργικών αναγκών του ξενοδοχείου, το οποίο θα επιλεγεί σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων και του ΕΟΔΥ.

Το πρόγραμμα «Ένα δωμάτιο για τον ασθενή» προσφέρει επίσης:

  • Ψυχοκοινωνική υποστήριξη
  • Καθοδήγηση από κοινωνικό λειτουργό σχετικά με τις δημόσιες υπηρεσίες
  • Συμβουλευτική από έμπειρους επαγγελματίες υγείας για την ορθή παρακολούθηση της υγείας του ασθενούς, την αντιμετώπιση μικροπροβλημάτων, τη λήψη κατάλληλων μέτρων υγιεινής και την υιοθέτηση μέτρων προσωπικής υγιεινής που ανακουφίζουν τον ασθενή από τις πιθανές παρενέργειες των θεραπειών.

Ουσιαστικός αντίκτυπος στη ζωή των ασθενών

«Στις δύσκολες στιγμές πρέπει να είμαστε μαζί. Γιατί το “μαζί” έχει τη δύναμη να επιδρά θετικά στις ζωές των ανθρώπων», δήλωσε η κυρία Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της AbbVie. «Η ενσυναίσθηση, η φροντίδα, η γρήγορη ανταπόκριση και η ανταπόδοση στην κοινωνία είναι θεμελιώδεις αξίες για τηνAbbVie».

Η κυρία Μπαρμπετάκη εξήρε τη συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας και την διοικητή του. Και επισήμανε πως το πρόγραμμα «Ένα δωμάτιο για τον ασθενή» παρέχει «τη δυνατότητα να στηρίξουμε ένα αξιόπιστο πρόγραμμα το οποίο θα έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στη ζωή των ασθενών».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, κ. Ευάγγελος Φιλόπουλος ανέφερε ότι ο ίδιος και μία ομάδα εθελοντών γιατρών και ειδικών επισκέφθηκαν τη Θεσσαλία για τη χαρτογράφηση των αναγκών των πλημμυροπαθών. Όπως διαπίστωσαν, αυτές είναι ιδιαιτέρως αυξημένες για τους νοσούντες και τις ευάλωτες ομάδες.

Αυτός ήταν ο λόγος για τον σχεδιασμό του προγράμματος που προσφέρει δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχεία της Λάρισας σε όλους τους καρκινοπαθείς οι οποίοι υπέστησαν καταστροφές.

«Χάρη στη δωρεά της AbbVie μπορούμε να προσφέρουμε 900 επιπλέον διανυκτερεύσεις σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις και σε μέλη ευάλωτων και οικονομικά ασθενών ομάδων. Συμφωνήσαμε να δοθεί προτεραιότητα στους καρκινοπαθείς και στους ηλικιωμένους οι οποίοι υποφέρουν από συννοσηρότητες», επισήμανε.

«Η AbbVie συνέδραμε ουσιαστικά, προσφέροντας υλικό στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας με σκοπό την ενίσχυση και ανακούφιση των πληγέντων συμπολιτών μας. Εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες μου και τις ευχαριστίες των συμπολιτών μας για τη συνεισφορά της, διότι στην κρίσιμη στιγμή, η αμεσότητά της ήταν συνυφασμένη με το αλληλέγγυο προφίλ της», δήλωσε η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας, κα Μαίρη Κουτσιούμπα.