13ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management της Ε.Ε.Φα.Μ.

  • Ρούλα Τσουλέα
Ε.Ε.Φα.Μ.
Το συνέδριο έχει ως θέμα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο φαρμακευτικός κλάδος και η Υγεία στην εποχή μετά την πανδημία. Θα διεξαχθεί 27-29 Απριλίου 2022 στην Αθήνα.

Τη διεξαγωγή του 13ου Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management τον ερχόμενο Απρίλιο στην Αθήνα, ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικού Management (Ε.Ε.Φα.Μ.).

Στόχος του συνεδρίου είναι να δείξει στους επαγγελματίες του φαρμακευτικού κλάδου, τους ασθενείς και τους εκπροσώπους των Αρχών Υγείας, τον δρόμο για την αντιμετώπιση υφιστάμενων και μελλοντικών προκλήσεων, μέσα από τη συνεργασία και τη βέλτιστη αξιοποίηση της γνώσης και εμπειρίας που απέκτησαν κατά την περίοδο της πανδημίας.

Το συνέδριο έχει τίτλο «MetaPharma: Μαζί διαμορφώνουμε το Μέλλον της Υγείας». Θα διεξαχθεί στις 27-29 Απριλίου 2022 στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών. Πρόεδροι του συνεδρίου είναι οι κ.κ. Γεώργιος Τουσίμης, γενικός διευθυντής της Amgen για την Ελλάδα & την Κύπρο, αντιπρόεδρος PIF, και Δημήτρης  Μωραΐτης, γενικός διευθυντής της ΒΙΑΝ Α.Ε., του Ομίλου Γιαννακόπουλου, πρόεδρος ΕΦΕΧ.

Το επιστημονικό πρόγραμμα

Το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου της Ε.Ε.Φα.Μ. θα απασχολήσουν σημαντικά ζητήματα που άπτονται του ρόλου των φαρμακευτικών επιχειρήσεων μετά την πανδημία. Μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστεί μία σημαντική έρευνα για την εικόνα που έχουν οι πολίτες για τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις και το σύστημα Υγείας. Θα προταθούν τρόποι με τους οποίους η φαρμακοβιομηχανία μπορεί να εξελίξει την εικόνα της απέναντι στον πολίτη. Επιπρόσθετα, θα αναλυθεί το μακροπεριβάλλον της Υγείας μετά την πανδημία.

Σε ένα δυναμικό στρογγυλό τραπέζι θα συζητηθεί η ανάπτυξη και εφαρμογή της καινοτομίας στη Δημόσια Διοίκηση και τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις σε ελληνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Θα αναλυθεί επίσης η σημερινή κατάσταση στον τομέα των επενδύσεων στη φαρμακευτική καινοτομία.

Η θεματολογία του Συνεδρίου της Ε.Ε.Φα.Μ. συμπεριλαμβάνει επίσης τις προβλέψεις ειδικών επιστημόνων για το μέλλον της αγοράς των φαρμακευτικών σκευασμάτων και των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ). Συμπεριλαμβάνει ακόμα την παρουσίαση των σύγχρονων επιχειρησιακών μοντέλων των φαρμακευτικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης που διανύουμε.

Ένα στρογγυλό τραπέζι θα είναι αφιερωμένο στην επίπτωση της πανδημίας στα στελέχη της φαρμακευτικής αγοράς σε προσωπικό και εργασιακό επίπεδο. Θα αναλυθούν οι νέες γνώσεις και δεξιότητες επικοινωνίας που καλούνται να έχουν, για να ανταποκριθούν επιτυχώς στις απαιτήσεις της νέας εποχής.

Τα Αριστεία της Ε.Ε.Φα.Μ.

Μετά το επιστημονικό πρόγραμμα θα ακολουθήσει η τελετή απονομής των Αριστείων Ε.Ε.Φα.Μ. Ο καταξιωμένος θεσμός επιβραβεύει τα πιο δημιουργικά και καινοτόμα προγράμματα:

  • Επικοινωνίας φαρμακευτικών σκευασμάτων και προϊόντων αυτο-φροντίδας
  • Αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών
  • Κοινωνικής συνεισφοράς του φαρμακευτικού κλάδου

Δικαίωμα συμμετοχής στα Αριστεία Ε.Ε.Φα.Μ. 2022 έχουν οι φαρμακευτικές εταιρείες που διεξήγαγαν προγράμματα και εκστρατείες επικοινωνίας και marketing κατά την περίοδο 1 Ιουλίου 2019 έως 31 Δεκεμβρίου 2021. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων είναι η Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 17:00.

Κάθε εταιρεία έχει δικαίωμα συμμετοχής σε κάθε μία από τις παρακάτω κατηγορίες (με δυνατότητα πολλαπλής συμμετοχής):

  • Καλύτερη Καμπάνια Νέου Προϊόντος
  • Καλύτερη Καμπάνια Ώριμου Προϊόντος ή Ομάδας Προϊόντων
  • Καλύτερη Καμπάνια Προϊόντων ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ.
  • Καλύτερη Καμπάνια Προϊόντων Αυτό-φροντίδας
  • Καλύτερο Πρόγραμμα Ψηφιακής Επικοινωνίας
  • Καλύτερο Πρόγραμμα Υποστήριξης Ασθενών & Ευαισθητοποίησης Κοινού
  • Καλύτερη Δράση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ε.Φα.Μ. κυρία Ντανιέλα Μάλο, δήλωσε: «Το Συνέδριο Φαρμακευτικού Management ξεχωρίζει από άλλες εκπαιδευτικές διοργανώσεις του χώρου μας, διότι προετοιμάζεται από τους ίδιους τους ανθρώπους των φαρμακευτικών επιχειρήσεων και απευθύνεται πρωτίστως σε αυτούς, με σκοπό να απαντά στα πιο επίκαιρα εθνικά και παγκόσμια ζητήματα που τους απασχολούν. Έχοντας εμπιστοσύνη στο έργο της Οργανωτικής Επιτροπής, δεν έχω αμφιβολία πως το 13ο Συνέδριο θα αποτελέσει και φέτος το εκπαιδευτικό ορόσημο της διετίας για κάθε επαγγελματία του χώρου».