Ζωή σε Ελλάδα και Ιταλία «μοίρασε» με τον θάνατό του 50χρονος Κρητικός

Είχε ενημερώσει την οικογένειά του ότι αν συνέβαινε κάτι κακό και τα όργανά του παρέμεναν σε καλή κατάσταση, θα ήθελε να γίνει δωρητής οργάνων. Και χθες το βράδυ αυτή η ευχή του έγινε πραγματικότητα!

Πρόκειται για 50χρονο Ηρακλειώτη που νοσηλεύθηκε για περισσότερες από 10 ημέρες στην ΜΕΘ λόγω εγκεφαλικού ανευρύσματος.

Μόλις οι δικοί του άνθρωποι ενημερώθηκαν από τους γιατρούς ότι η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη, υπέγραψαν για να γίνει πράξη η επιθυμία του "καταπείνοντας" τον δικό του πόνο για τον νέο αυτόν άνθρωπο και σεβόμενοι την επιθυμία του.

Τα ξημερώματα χθες είχε προγραμματιστεί η άφιξη των ιατρικών ομάδων από την Ελλάδα και την Ιταλία για να παραλάβουν τα όργανα.

Γιατροί του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου παρέλαβαν την καρδιά, γιατροί από το Ιπποκράτειο παρέλαβαν τους νεφρούς, Ιταλοί γιατροί παρέλαβαν τους πνεύμονες και το ήπαρ, ενώ  ενώ οι κερατοειδείς χιτώνες παραλήφθηκαν από γιατρούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Πρωτιά της Κρήτης

Η Κρήτη είναι από τις περιοχές της Ελλάδας με τον μεγαλύτερο αριθμό δωρεών οργάνων. Παρότι δεν είναι η πλειοψηφία του πληθυσμού θετική στην πρακτική αυτή, πάντως είναι συγκρριτικά περισσότεροι με κατοίκους σε άλλες περιοχές της χώρας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν