Ζητά δικαίωση για τον αδελφό του, που πέθανε από πειραματική επέμβαση για την απώλεια βάρους

  • Γιάννα Σουλάκη
επέμβαση απώλειας βάρους
Ο Δημήτρης Ρηγόπουλος, ένας 36χρονος άνδρας αυξημένου βάρους, έχασε τη ζωή του από πειραματική βαριατρική επέμβαση για την απώλεια βάρους, όπως καταγγέλλει ο αδελφός του.

Από το 2014 που συνέβη το περιστατικό και μέχρι σήμερα, οι συγγενείς ζητούν δικαίωση από τα δικαστήρια, καθώς όπως υποστηρίζουν ο 36χρονος εξαπατήθηκε από τους γιατρούς και υποβλήθηκε σε μια επικίνδυνη επέμβαση, την οποία μάλιστα μπορούσε να αποφύγει.

Σύμφωνα με τους συγγενείς, ο Δημήτρης είχε ύψος 1.85 και βάρος 125 κιλά με δείκτη μάζας σώματος 36,2 γεγονός που τον κατέτασσε στους οριακά παχύσαρκους.

Μιλώντας στην εκπομπή “Μαζί σου” στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο αδελφός του 36χρονου Χαράλαμπος Ρηγόπουλος, υποστηρίζει ότι ο αδελφός του πείστηκε από τους γιατρούς να υποβληθεί σε μία πειραματική τότε επέμβαση, η οποία δεν έχει σχέση με τις σημερινές δοκιμασμένες επεμβάσεις για την απώλεια βάρους.

Σοβαρές επιπλοκές

Μετά την επέμβαση, όμως, άρχισαν οι σοβαρές επιπλοκές. Ο νεαρός άνδρας έχανε βάρος ανεξέλεγκτα, δεν μπορούσε να τραφεί κανονικά και πάθαινε αναρρόφηση υγρών. Υποβλήθηκε σε δύο ακόμη επανορθωτικές επεμβάσεις, που όμως, τελικά δεν τον βοήθησαν, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του άδικα.

Η ιατροδικαστής που εξέτασε τη σωρό, διαπίστωσε σε σχετική έκθεση που συνέταξε, ότι ήταν τόσο δραστική η παρέμβαση στο στομάχι του άτυχου 36χρονου, που θα μπορούσε να χορτάσει την πείνα του, τρώγοντας απλώς…δύο ρώγες σταφύλι.

Η υπόθεση είναι ακόμη σε εξέλιξη, καθώς πρωτόδικα ο γιατρός αθωώθηκε, ενώ τις επόμενες μέρες δικάζεται ξανά η υπόθεση, μετά από έφεση που άσκησε η οικογένεια.

Δείτε το σχετικό βίντεο: