Ζίκα: Η επιστήμη (και η κοινή λογική) σηκώνουν τα χέρια ψηλά με την στάση της Καθολικής Εκκλησίας

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Ζίκα
Ο περουβιανός καρδινάλιος Χουάν Λουίς Τσιπριάνι παρέβαλε τον ΟΗΕ με τον "Ηρώδη", το βασιλιά της Ιουδαίας που διέταξε τη θανάτωση των βρεφών, αφού ο διεθνής οργανισμός συνέστησε την άμβλωση για τις εγκύους που έχουν προσβληθεί από τον ιό Ζίκα, που προκαλεί γενετικές ανωμαλίες στα έμβρυα.

«Σήμερα, είμαστε περικυκλωμένοι από Ηρώδεις…Ο ΟΗΕ απέναντι στον ιό Ζίκα, αποφάσισε ότι οφείλουμε να εγκρίνουμε την άμβλωση και να σκοτώσουμε παιδιά. Πρέπει πραγματικά να είναι πολύ βλάκας», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος της Λίμα κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής του εκπομπής «Διάλογοι Πίστης».

«Υπάρχει μία ιδιοφυία, ένας Ηρώδης, που θεωρεί σωστό να καταδικάσει σε θάνατο, ότι πρέπει να προχωρήσουν σε άμβλωση όλοι όσοι αυτήν τη στιγμή κυοφορούν, διότι υπάρχει αυτός ο κίνδυνος, που δεν είναι και πλήρως εξακριβωμένος. Ομως, απέναντι στην αμφιβολία, όλοι εις θάνατον».

Ο ΟΗΕ ζήτησε την Παρασκευή από τις χώρες που έχουν πληγεί από τον ιό Ζίκα να εξασφαλίσουν την πρόσβαση στην αντισύλληψη και στην άμβλωση για τις εγκύους που έχουν προσβληθεί από τον ιό Ζίκα, θέματα ταμπού στην καθολική Λατινική Αμερική.

Ο καρδινάλιος , μέλος του OPUS DEI, υπερσυντηρητικής καθολικής οργάνωσης, κατήγγειλε την ταχύτητα με την οποία ο ΟΗΕ έλαβε θέση. «Πρέπει πραγματικά να έχουμε πρόβλημα στην καρδιά, γιατί αυτό είναι πολύ κακό», σχολίασε.

Η επιδημία εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα στις χώρες της Λατινικής Αμερικής. Η Βραζιλία και η Κολομβία είναι οι πλέον πληγείσες χώρες. Στη Βραζιλία, μεγάλος αριθμός παιδιών, οι μητέρες των οποίων είχαν προσβληθεί από τον ιό Ζίκα, γεννήθηκε με μικροκεφαλία και αφύσικα μικρό εγκέφαλο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τις τελευταίες εβδομάδες ανασύρθηκε από το… σκοτάδι, το μεγάλο θέμα των «κανόνων» της πίστης που ακολουθούν πολλές χώρες, κυρίως στην Λατινική Αμερική και πιο συγκεκριμένα της κοινωνικής πίεσης που ασκείται στις γυναίκες να μην έχουν την αυτόβουλη επιλογή επάνω στο σώμα τους, ως προς το αν επιθυμούν να κάνουν έκτρωση. Η έκτρωση/άμβλωση αντιμετωπίζεται με πολύ αρνητικό τρόπο από την Καθολική Εκκλησία, κάτι που έχει περάσει σε ορισμένες μη-προοδευτικές κοινωνίες ως «αμαρτία». Έτσι, οι γυναίκες «υποχρεώνονται» να φέρουν κάθε παιδί, το οποίο κυοφορούν (ακόμα και αν είναι αποτέλεσμα βιασμού!) στον κόσμο, ακόμα και όταν η επιστήμη εντοπίζει εγκαίρως τις πιθανές επιπλοκές για την υγεία του παιδιού, αλλά και της ίδιας της μητέρας. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει τώρα και με τον ιό Ζίκα, όπου οι επιστήμονες συστήνουν την λήψη οργανωμένων μέτρων (έκτρωση, αντισύλληψη κλπ) για να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού, αλλά και οι γεννήσεις παιδιών με μικροκεφαλία.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν