Ζάχαρο: Τι να τρώτε και τι όχι!

  • Iatropedia
Η κατανάλωση ορισμένων τροφών μπορεί να βοηθήσει τα άτομα με διαβήτη να κρατήσουν τα επίπεδα σακχάρου υπό έλεγχο.

Μπρόκολο, το σπανάκι, και τα πράσινα φασόλια

Βάλτε στο πιάτο σας λαχανικά, όπως το μπρόκολο, το σπανάκι, και τα πράσινα φασόλια, λένε οι ειδικοί αφού τα τρόφιμα αυτά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και χαμηλά σε υδατάνθρακες.

Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι μια χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά μπορεί να βοηθήσουν τους ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 για την καλύτερη διαχείριση της νόσου τους.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο DiabetesCare, τεκμηριώθηκε ότι το 43% των ατόμων με διαβήτη τύπου 2, οι οποίοι ακολούθησαν μια διατροφή χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά για 22 εβδομάδες δεν είχαν ανάγκη να πάρουν φάρμακα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Αμερικανικής Διαβητολογικής Εταιρείας οι ​​άνθρωποι με διαβήτη είναι πιο επιρρεπείς σε καρδιακές παθήσεις και για το λόγο αυτό επιβάλλεται να καταναλώνουν τρόφιμα που ωφελούν την καρδιά και μειώνουν τη χοληστερίνη.

Φράουλες

Μερικοί ασθενείς με διαβήτη αποφεύγουν τις φράουλες, λόγω της γλυκύτητας τους. Αλλά ένα φλιτζάνι φράουλες είναι ένα υγιεινό σνακ, το οποίο δεν αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα . Μάλιστα θεωρείται ότι είναι μια πολύ καλύτερη επιλογή από ένα μπισκότο ή γλύκισμα.

Επίσης , οι φράουλες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και νερό, και ΄έτσι οι διαβητικοί αισθάνονται χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Πρόσφατα εξάλλου έγινε πολύ θόρυβος για τις ιδιότητες της κανέλας καθώς κάποιοι ερευνητές υποστήριζαν ότι μειώνει τον κίνδυνο της νόσου ή συμβάλλει στη βελτίωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

«Τίποτα από αυτά δεν είναι μαγικό φίλτρο για το διαβήτη » αναφέρουν οι εκπρόσωποι της Αμερικανικής Διαιτητικής Εταιρείας οι οποίοι επισημαίνουν ότι είναι σημαντικό οι πάσχοντες να τρώνε μια ισορροπημένη διατροφή και να ασκούνται για ακόμη καλύτερη διαχείριση της ασθένειας τους.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες κάποιες τροφές, όπως το άσπρο ψωμί δεν ενδείκνυται για τους διαβητικούς. Στο πλαίσιο αυτό συστήνουν την κατανάλωση τροφών όπως είναι τα προϊόντα ολικής άλεσης τα οποία χωνεύονται πιο αργά και έτσι δεν αυξάνουν τις τιμές του ζαχάρου στο αίμα.

Πλιγούρι βρώμης

Οι διαλυτές φυτικές ίνες βρώμης δεν αυξάνουν τις τιμές του ζαχάρου στο αίμα αναφέρει ο εκπρόσωπος της Αμερικανικής Διαιτητικής Εταιρείας Marisa Moore, RD επειδή είναι πλούσιες σε διαλυτές φυτικές ίνες, και επομένως «χωνεύεται πιο αργά.

Αν και ο καλύτερος τρόπος για να ρίξετε τα επίπεδα του ζαχάρου στο αίμα είναι να χάσετε βάρος καταλήγει ο ειδικός

πηγή :/www.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πως το σάκχαρο χτυπάει τα μάτια;