Υπουργείο Υγείας: «Το παιδί σας έχει συμπτώματα; Επισκεφθείτε το κοντινότερο Κέντρο Υγείας» (Λίστα)

  • Γιάννα Σουλάκη
εμβόλια
Αυτά είναι τα Κέντρα Υγείας στην Αττική, για τις εποχικές ιώσεις σε παιδιά.

Κατάλογο με τα Κέντρα Υγείας στην Αττική που μπορούν να προσφέρουν πρωτοβάθμια φροντίδα σε ελαφρά περιστατικά εποχικών ιώσεων σε παιδιά, έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Υγείας.

Για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων και την αποφυγή συγχρωτισμού στα Τμήματα Επειγόντων των Νοσοκομείων Παίδων -την ώρα μάλιστα, που αυξάνονται τα περιστατικά γρίπης και αναπνευστικών εποχικών ιώσεων στα παιδιά- οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές ενεργοποιούν τα Κέντρα Υγείας της Αττικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, η έξαρση ιώσεων που προσβάλλει μικρούς και μεγάλους εντοπίζεται σε όλη την Ευρώπη, επηρεάζοντας την καθημερινότητα τόσο των ίδιων των παιδιών όσο και των οικογενειών τους.

Έτσι, συνιστούν στους γονείς για τα ελαφρά περιστατικά των ιώσεων, να απευθύνονται πρωτίστως στα Κέντρα Υγείας (ακολουθεί κατάλογος).

Εάν το παιδί χρειάζεται νοσηλεία σε νοσοκομείο, θα παραπέμπεται αρμοδίως από τον έμπειρο παιδίατρο που θα το εξετάσει.

Είχε προηγηθεί δημοσιοποίηση του καταλόγου αυτού στα social media, από την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα. 

Δείτε επίσης: Μίνα Γκάγκα: Αυτά είναι τα 30 Κέντρα Υγείας για τα παιδιά που υποφέρουν από ιώσεις (λίστα)

Υπουργείο Υγείας για έξαρση ιώσεων: «Σε ετοιμότητα το ΕΣΥ»

Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα, το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα με το έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του, να βρίσκεται πάντοτε δίπλα στους ασθενείς.

«Επικουρικά και προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δεδομένη κατάσταση, μπορεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας να αποσυμφορήσει σε μεγάλο βαθμό τα νοσοκομεία από επισκέψεις, οι οποίες δε χρήζουν νοσοκομειακής αντιμετώπισης. Με γνώμονα πάντοτε την ασφάλεια των ασθενών και των παιδιών, αφού πρώτα οι γονείς έχουν συμβουλευτεί τον παιδίατρό τους, μπορούν να επισκέπτονται το κοντινότερο Κέντρο Υγείας, όταν τα παιδιά εμφανίζουν ήπια συμπτώματα», τονίζεται.

Στα κέντρα υγείας μπορούν να πραγματοποιηθούν αιματολογικές εξετάσεις, ενώ υπάρχουν  και έμπειροι παιδίατροι που θα εξετάσουν τα παιδιά.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί από τον παιδίατρο ανάγκη νοσηλείας του παιδιού, τότε θα παραπεμφθεί τάχιστα στο νοσοκομείο.

«Με την επίσκεψη στο κοντινότερο Κέντρο Υγείας, οι ασθενείς θα εξυπηρετηθούν άμεσα ενώ θα αποφύγουν τον συνωστισμό και την ενδεχόμενη μετάδοση των ιώσεων», τονίζουν οι υπεύθυνοι.

Προς διευκόλυνση των γονέων παρατίθεται πίνακας με τα Κέντρα Υγείας σε όλη την Αττική, για την εξυπηρέτηση των πολιτών.