Υπουργείο Υγείας: Συνάντηση φορέων με τον ΓΓ Στρατηγικού Σχεδιασμού για τον νέο Οργανισμό Επαλήθευσης Φαρμάκων (HMVO)

  • Iatropedia
Επί χάρτου τέθηκε η λειτουργία του νέου Ελληνικού Οργανισμού Επαλήθευσης Φαρμάκων (HMVO) σε συνάντηση φορέων στο Υπουργείο Υγείας.

Η συνάντηση έγινε μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού, κ. Άρη Αγγελή, του Πρόεδρου του ΕΟΦ,
καθηγητή Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Ευάγγελου Μανωλόπουλου και εκπροσώπων των ΣΦΕΕ, ΠΕΦ, PhARMA, ΣΑΦΕΕ εκ μέρους της φαρμακοβιομηχανίας και ΠΦΣ εκ μέρους των φαρμακοποιών.

Πρόκειται ουσιαστικά για τα ιδρυτικά μέλη του νεοσυσταθέντος Ελληνικού Οργανισμού Επαλήθευσης Φαρμάκων (HMVO), που έχει επιφορτιστεί το έργο της επαλήθευσης των χαρακτηριστικών ασφαλείας των φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης.

O HMVO είναι νομικό πρόσωπο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που θα δημιουργήσει, θα διαχειρίζεται, θα λειτουργεί, θα συντηρεί και θα διευθύνει το «Ελληνικό Σύστημα Επαλήθευσης Φαρμάκων» (HMVS). Πρόκειται για την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού κανονισμού 2016/161 που καθορίζει λεπτομερείς κανόνες σχετικά με τα χαρακτηριστικά ασφαλείας που εμφανίζονται στη συσκευασία των φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση

Η εφαρμογή του Κανονισμού αποτελούσε υποχρέωση της Ελλάδας και ο Οργανισμός θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία στις 9 Φεβρουαρίου 2025.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του HMVO