Υπουργείο Υγείας: Περισσότερα από 22 εκατ. ευρώ στα ογκολογικά νοσοκομεία

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Το ποσό των 22.138.180 εκατ. ευρώ που προήλθαν από την πολιτική εξοικονόμησης και τα αποθεματικά του κράτους, σε έργα υποδομών και προμήθειες αναγκαίου ιατροτεχνικού εξοπλισμού σε δημόσια ογκολογικά νοσοκομεία, ανακοίνωσε χθες τα μεσάνυχτα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας!

Αναφέρουν από το υπουργείο Υγείας:

Προς επίρρωση όσων τονίζουμε με κάθε ευκαιρία και σε όλους τους τόνους, για το ότι σ’ αυτή την κυβέρνηση (αντίθετα με τις προηγούμενες) δεν είμαστε εδώ για να κατευθύνουμε τα πλεονάσματα σε «έκτακτες επιχορηγήσεις»-μπαλώματα ή διαβλητές φαρμακευτικές δαπάνες -τύπου Novartis- και άλλα τέτοια πονήματα φαύλων εποχών, ανακοινώνουμε σήμερα με ικανοποίηση τη διάθεση 22.138.180 € που προήλθαν από την πολιτική εξοικονόμησης και τα αποθεματικά του κράτους, σε έργα υποδομών και προμήθειες αναγκαίου ιατροτεχνικού εξοπλισμού σε δημόσια ογκολογικά (αντι-καρκινικά) νοσοκομεία της χώρας.

Η παρέμβασή μας αυτή έρχεται σε συνέχεια της επιχορήγησης που διατέθηκε πριν ένα χρόνο περίπου (τον Σεπτέμβριο του 2017), από το αδιάθετο προϊόν των Πανελληνίων Αντικαρκινικών Εράνων, για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών των Αντικαρκινικών Νοσοκομείων, με το συνολικό ποσό των δύο εκατομμυρίων εννιακοσίων είκοσι χιλιάδων ευρώ (2.920.000,00 €) για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Συγκεκριμένα, έπειτα από στοχευμένη μελέτη άμεσων αναγκών στα εν λόγω νοσοκομεία που υποδέχονται καθημερινά βαριά πάσχοντες συμπολίτες μας και με αποτελεσματική συνεννόηση και συνεργασία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας (Υπουργού Ανδρέα Ξανθού και αν. Υπουργού Παύλου Πολάκη) με το Υπουργείο Οικονομικών,

διατίθενται:

7.140.000 € στο Γ.A.O.N.A. «Ο Άγιος Σάββας» για έργα ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού παλαιών υποδομών της μονάδας και αντικατάσταση ή προμήθεια νέων ιατρικών μηχανημάτων υψηλού κόστους και άλλου ιατρικού εξοπλισμού, εξοπλισμού πληροφορικής κ.α.

5.000.000 € στο «Θεαγένειο» Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για την προμήθεια ιατρικών ρομποτικών συστημάτων, σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό χειρουργείων και ΜΕΘ, διαγνωστικού εξοπλισμού και ενδοσκοπήσεων, εξοπλισμό για τον εκσυγχρονισμό του Πληροφοριακού Συστήματος του νοσοκομείου κ.α.

5.000.000 € στο Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά» για ιατρικά μηχανήματα και όργανα, διαγνωστικό και χειρουργικό εξοπλισμό, εξοπλισμό ΜΕΘ, ξενοδοχειακό και επισιτιστικό εξοπλισμό κ.α.

4.998.180 € στο Γ.Ο.Ν.Κ. «Οι Άγιοι Ανάργυροι» για διαγνωστικά μηχανήματα, ψηφιακά συστήματα ενδοσκόπησης, εξοπλισμό ΜΕΘ, Laser χειρουργικό εξοπλισμό κ.α.