Υπουργείο Υγείας: Όλοι με μάσκες στις παρελάσεις, εκτός από τους παρελαύνοντες

  • Γιάννα Σουλάκη
μάσεκς
Με μάσκες θα παρακολουθήσουν την παρέλαση όλοι οι θεατές, αλλά όχι και όσοι συμμετέχουν σε αυτήν, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας, για τα μέτρα που θα ισχύσουν κατά τη διάρκεια των εορτασμών της 28ης Οκτωβρίου.

Αναλυτικά τα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύσουν κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με τις διευκρινίσεις του Υπουργείου Υγείας, είναι τα εξής:

  • η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός.
  • την ώρα της παρέλασης, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα, σε αντίθεση με τους παρελαύνοντες, για τους οποίους η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική αφού θα είναι στοιχισμένοι.
  •  όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση- εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση -να φορούν τις μάσκες τους.

Τα παραπάνω μέτρα εισηγήθηκε η Επιτροπή των ειδικών, μετά από αλλεπάλληλες συνεδριάσεις που έλαβαν χώρα μέσα στην εβδομάδα. Στο θέμα αναφέρθηκε, χθες κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πανδημία, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Βάνα Παπαευαγγέλου:

«Όσο ο ιός εξακολουθεί να κυκλοφορεί ανάμεσα μας θα πρέπει να επιλέγουμε τις δραστηριότητες μας και να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας. Ανασκοπήσαμε τα βασικά μέτρα προστασίας, που περιλαμβάνουν τη χρήση μάσκας, την τήρηση αποστάσεων και το πλύσιμο των χεριών. Είναι σαφές ότι στις παρελάσεις θα πρέπει όλοι να φοράνε μάσκα», ανέφερε συγκεκριμένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν