Υπουργείο Υγείας: Όλα τριγύρω αλλάζουν, κι όλα τα ίδια μένουν…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο ανασχηματισμός είναι προ των πυλών παρότι ο πρωθυπουργός διαμήνυσε χθες βράδυ ότι δεν αποτελεί πρώτη του προτεραιότητα και ότι τα δύο Προεδρικά Διατάγματα που διέρρευσαν στον Τύπο είναι σχεδιασμοί που υποβλήθηκαν στο ΣτΕ για να κρίνει την νομιμότητά τους. Πάντως, όποτε κι αν γίνουν οι αλλαγές στην κυβέρνηση, στην Αριστοτέλους φαίνεται ότι δεν θα έχουμε αλλαγές σε ανώτατο επίπεδο. Ίσως αλλάξουν στελέχη, διευθυντές, γενικοί γραμματείς, σύμβουλοι, αλλά οι δύο ισχυροί άνδρες του πολύπαθου υπουργείου φαίνεται ότι προσωρινά μένουν ως έχουν εκτός κι αν... αναβαθμιστούν!

Το πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε μηνύματα που δεν μπορεί να αγνοήσει ο πρωθυπουργός. Οι κ.κ. Ανδρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης από το υπουργείο Υγείας είναι μέσα στην πρώτη δεκάδα των εκλεγμένων της Κεντρικής Επιτροπής και οι φωνές που τους θέλουν να απομακρύνονται από τα πόστα τους, δεν είναι καθόλου εύκολο να εισακουστούν!

Κατά καιρούς ακούστηκε το όνομα της κ. Όλγας Γεροβασίλη και άλλων προβεβλημένων στελεχών του κυβερνώντος κόμματος αλλά κανείς πλην του Αλέξη Τσίπρα δεν μπορεί να λύσει τον γρίφο με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Ένα είναι σίγουρο: Αν απομακρυνθούν οι δύο νυν υπουργοί Υγείας από τις σημερινές τους θέσεις, τότε θα πάνε σε αναβαθμισμένο υπουργείο και όχι στα σπίτια τους.

Όσο για τον καθένα ξεχωριστά, ο κ. Ξανθός έχει προφίλ μετριοπαθούς και σοβαρού αλλά λάμπει δια της απουσίας του εκεί όπου χρειάζονται απτές λύσεις και όχι λόγια και ευχολόγια… Ενώ από την άλλη πλευρά, ο κ. Πολάκης ανεξαρτήτως της δουλειάς που κάνει ή δεν κάνει, πάντως δεν χάνει ευκαιρία για να αντιπαρατεθεί με τους πάντες -ακόμα και την Δικαιοσύνη- ως ο μόνος τίμιος και φιλολαϊκός πολιτικός, με αποτέλεσμα να χάνει την «μπάλα» στην επικοινωνία και τελικά στο …δια ταύτα!