Υπουργείο Υγείας: Νέα Επιτροπή αναζητεί τα κίνητρα που θα φέρουν γιατρούς στα άγονα πολυιατρεία

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Τους έδωσαν οικονομικό κίνητρο, 400 ευρώ επιπλέον του μισθού τους, αλλά δεν φαίνεται να λειτούργησε πολύ... Τώρα, αναζητούν περισσότερους και πιο αποδοτικούς τρόπους για να πείσουν νέους γιατρούς να στελεχώσουν άγονα ιατρεία της περιφέρειας.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αναγνωρίζοντας τη δυσκολία πλήρους κάλυψης των κενών θέσεων ιατρικού προσωπικού στις δημόσιες δομές των άγονων και νησιωτικών περιοχών, αναζητεί μια νέα δέσμη κινήτρων, πέραν αυτών που έχουν ήδη δοθεί (επίδομα 400 ευρώ σε αγροτικούς γιατρούς που υπηρετούν σε περισσότερα από 400 άγονα περιφερειακά ιατρεία, προσαύξηση της προϋπηρεσίας, υποχρεωτική μετάθεση μετά από 5ετή θητεία σε δομή του ΕΣΥ που είναι σε καθεστώς άγονου Α΄ κτλ) για την προσέλκυση ειδικευμένων γιατρών στα ΚΥ και τα νοσοκομεία αυτών των περιοχών.

Μια τεκμηριωμένη εισήγηση από Ομάδα Εργασίας που συστήνεται άμεσα, θα διευκολύνει τη θεσμοθέτηση ενός πλέγματος επιπλέον οικονομικών-επιστημονικών- βαθμολογικών κινήτρων προσέλκυσης γιατρών και θα συμβάλλει στο αναγκαίο αίσθημα «υγειονομικής ασφάλειας» των τοπικών κοινωνιών στα δυσπρόσιτα, ορεινά και νησιωτικά μέρη.

Δείτε την σχετική απόφαση για τη Συγκρότηση και τον Ορισμό Μελών Ομάδας Εργασίας για τον εξορθολογισμό του καθεστώτος των άγονων/ δυσπρόσιτων περιοχών στο ΕΣΥ και επανεξέταση των Κινήτρων Προσέλκυσης Ιατρικού Προσωπικού: Απόφαση για τον Εξορθολογισμό άγονων περιοχών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν