Υπουργείο Υγείας: «Ανεύθυνες οι καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για τον θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα»

  • Γιάννα Σουλάκη
Υπουργείο Υγείας
Με την υπόδειξη προς την ΠΟΕΔΗΝ να "επιδεικνύει σεβασμό στη μνήμη του νεκρού και στον πόνο των οικείων του", το υπουργείο Υγείας δίνει στοιχεία, μεσω έκτακτης ανακοίνωσης σχετικά με τη διακομιδή του τραγουροποιού Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με το ΕΚΑΒ.

Σε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Υγείας, σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του τραγουδοποιού Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, το ΕΚΑΒ διευκρινίζει:

Σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρούνται στην Υπηρεσία μας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ στον Βόλο δέχτηκε κλήση στις 04:27 τα ξημερώματα της 9/9/2019 για την περιοχή Πτελέος Μαγνησίας.

Η κλήση διαβιβάστηκε σε Κινητή Μονάδα με Ιατρό (Κ.Ι.Μ.), η οποία αφίχθη στο σημείο στις 05:10. Η Ιατρός της Κινητής Ιατρικής Μονάδας διαπίστωσε το θάνατο του τραγουδοποιού και μάλιστα διαπίστωσε ότι παρουσίαζε υποστάσεις στο κάτω μέρος του σώματός του.

Ακολούθησε η διακομιδή στο νοσοκομείο του Βόλου, με άφιξη στις 06:18, προκειμένου να πραγματοποιηθεί νεκροτομή για τα αίτια θανάτου.

ΠΟΕΔΗΝ: «Δεν υπήρχε ασθενοφόρο στο κοντινότερο Κέντρο Υγείας του Αλμυρού»

Σύμφωνα με την καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλη Γιανννάκου, το ασθενοφόρο ειδοποιήθηκε στις 4:37 το πρωί και η κινητή ιατρική μονάδα που διέθετε γιατρό ξεκίνησε από τον Βόλο, όπου απέχει 70 χιλιόμετρα κακοτράχαλου δρόμου:

«Όταν έφτασε στο σημείο, 45 λεπτά περίπου μετά ήταν ήδη αργά. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν από τους διασώστες και τον ιατρό του ΕΚΑΒ δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Εάν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού θα έφτανε στο περιστατικό σε πολύ λιγότερο χρόνο και θα υπήρχαν ελπίδες για την ζωή του ασθενούς που τυγχάνει να ήταν γνωστός καλλιτέχνης», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ σε σχετική ανακοίνωση.

Υπουργείο Υγείας: «Θα έπρεπε να περιμένουν την ιατροδικαστική έκθεση»

Στην ανακοίνωση του Υπουργείο Υγείας γίνεται λόγος για ανευθυνότητα:

«Όσοι ανεύθυνα καταλογίζουν ευθύνες, υπονοώντας ότι ο τραγουδοποιός μπορεί να ζούσε εάν είχε πάει στο σημείο το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Αλμυρού, οφείλουν να γνωρίζουν πως σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να περιμένουν την ιατροδικαστική έκθεση και να επιδεικνύουν σεβασμό στη μνήμη του νεκρού και στον πόνο των οικείων του», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν