Πλεύρης: «Δεν υπάρχει διακοπή της πρόσβασης του Σωτήρη Τσιόδρα στα επιδημιολογικά στοιχεία»

  • Γιάννα Σουλάκη
Τσιόδρας
Διαψεύδει το υπουργείο Υγείας και ο υπουργός Θάνος Πλεύρης δημοσιεύματα που αναφέρουν πως ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας "τιμωρήθηκε" από την κυβέρνηση με διακοπή της πρόσβασης στα επιδημιολογικά στοιχεία, μετά τη δημοσίευση της περίφημης μελέτης Τσιόδρα - Λύτρα.

«Η τακτική ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας συνεχίζεται από τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος εννοείται πως έχει συνεχώς πλήρη πρόσβαση σε όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο κ. Θάνος Πλεύρης, ως απάντηση σε σημερινά δημοσιεύματα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το iEidiseis, ο Καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας στη διαχείριση της πανδημίας δεν έχει πλέον πρόσβαση σε σύνολο των επιδημιολογικών δεδομένων της χώρας. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η πρόσβαση στα στοιχεία «κόπηκε» και στον έτερο συγγραφέα της επίμαχης μελέτης για την θνητότητα στην Ελλάδα και την κατάσταση του ΕΣΥ Καθηγητή, Θεόδωρο Λύτρα και μάλιστα από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Να θυμίσουμε πως η συγκεκριμένη μελέτη που δημοσιεύθηκε στον ξένο τύπο στα μέσα Δεκεμβρίου είχε ξεσηκώσει πολιτική θύελλα ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, αλλά και διχογνωμία στον επιστημονικό κόσμο της χώρας.

Το υπουργείο Υγείας επισημαίνει, επίσης, πως «Οποιαδήποτε αναφορά για δήθεν διακοπή πρόσβασης στα στοιχεία είναι παντελώς ανακριβής. Σήμερα, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση από τον Καθηγητή και μας παρουσίασε όλα τα νεότερα δεδομένα για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα».
μας.