Υπουργείο Υγείας: Αναζητούνται τρόποι για την στελέχωση των Κέντρων Υγείας στα νησιά

  • Γιάννα Σουλάκη
κρούσματα
Η παροχή στέγης στο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, ειδικότερα στη νησιωτική Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης μεταξύ της υπουργού Υγείας, Αναστασίας Κοτανίδου, με της υπουργού Τουρισμού, Ιωάννας Δρέττα, στο Υπουργείο Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, εν όψει και της καλοκαιρινής περιόδου, εξετάστηκαν οι τρόποι, με τους οποίους ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα θα αξιοποιηθούν, ώστε να στεγάσουν τους υγειονομικούς που θα στελεχώσουν τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας.

Στόχος του υπουργείου Υγείας -όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του- «παραμένει η άμεση λύση του στεγαστικού ζητήματος σε συνέχεια και της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης που ψηφίστηκε και αφορά στη θέσπιση οικονομικού κινήτρου 1.800 ευρώ τον μήνα σε γιατρούς και 1.200 ευρώ σε νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που μετακινείται για την κάλυψη αναγκών σε συγκεκριμένες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές της επικράτειας».

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής και παρά το «μπόνους» που θεσπίστηκε, γιατροί και νοσηλευτές δεν πείθονται να μετακινηθούν αφήνοντας ακάλυπτα τα νησιά και τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

Αποτέλεσμα είναι ακόμη και με την επιπλέον επιβάρυνση των νησιών με χιλιάδες τουρίστες, οι υγειονομικές δομές να μένουν ακάλυπτες.

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν