Υπουργείο Υγείας: 200.000 γρήγορα τεστ αντιγόνων επιστρατεύονται για τη διάγνωση κρουσμάτων στη Μυτιλήνη

  • Γιάννα Σουλάκη
ΚΡΟΎΣΜΑΤΑ
Την αγορά 200.000 τεμαχίων ταχείας εξέτασης αντιγόνων κορονοϊού (Covid-19 Ag Rapid Test) εξασφάλισε η ελληνική κυβέρνηση, με σκοπό να αξιοποιηθούν άμεσα στην διερεύνηση και αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης στη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του Υπουργείου Υγείας τα συγκεκριμένα τεστ θα αξιοποιηθούν σε πρώτη φάση στη Μυτιλήνη, στην οποία υπάρχει άμεση ανάγκη διεξαγωγής τεστ ταχείας διάγνωσης, αλλά και για επιδημιολογικούς σκοπούς.

Συγκεκριμένα αναφέρεται:

«Τα ταχέα αντιγόνα, που η πατρίδα μας είναι μια από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που τα προμηθεύεται, θα χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με τις οδηγίες των επιστημόνων της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, τόσο στην καθημερινή κλινική πράξη την περίοδο του χειμώνα, όσο και για τη διερεύνηση επιδημιών».

Η πρώτη εφαρμογή τους θα είναι για τη συνθήκη κρίσης που υπάρχει στην Μυτιλήνη, ενώ η αγορά καλύφθηκε από δωρεά του Θανάση Μαρτίνου, ύψους 1.000.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οργανώθηκε αερογέφυρα με ειδική ναυλωμένη πτήση, η οποία αναμένεται αρχικά να προσγειωθεί σήμερα στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης και ακολούθως στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν