Υπουργείο Υγείας: 100 παλέτες με φάρμακα και υγειονομικό υλικό ταξιδεύουν για την Ουκρανία

  • Γιάννα Σουλάκη
Περίπου 100 παλέτες με φάρμακα και άλλο υγειονομικό υλικό αποστέλλονται σήμερα στην Πολωνία και στη συνέχεια, μέσω διόδων ανθρωπιστικής βοήθειας, θα προωθηθούν στην Ουκρανία. Την αποστολή επόπτευσαν, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη.

Με τους ομολόγους Υπουργούς Υγείας της Ουκρανίας επικοινώνησε η πολιτική ηγεσία του ελληνικού Υπουργείου Υγείας, δηλώνοντας την πρόθεση της ελληνικής πλευράς να προσφέρει βοήθεια στον δοκιμαζόμενο από τον πόλεμο λαό της Ουκρανίας. Η ουκρανικοί αξιωματούχοι της Υγείας ζήτησαν συγκεκριμένο φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, το οποίο συγκεντρώθηκε και ξεκίνησε ήδη το ταξίδι για την Ουκρανία.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η Yφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη βρέθηκαν το πρωί στις αποθήκες του Υπουργείου Υγείας στον Ταύρο, όπου ολοκληρώθηκε η διαδικασία συγκέντρωσης υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού.

«Ήδη έχει φύγει μία παρτίδα, σήμερα φεύγει η δεύτερη και επίκειται και άλλη», σημείωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και πρόσθεσε:

«Ο ελληνικός λαός, η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας είμαστε δίπλα στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας. Ευχαριστούμε τις φαρμακευτικές εταιρείες που ανταποκρίθηκαν για τη συγκέντρωση φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού. Στην προσπάθεια αυτή συνέβαλε και το Υπουργείο Υγείας με υλικά από τις αποθήκες του και καταφέραμε να συγκεντρώσουμε μεγαλύτερο αριθμό από αυτόν που μας ζητήθηκε».

Η αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία πραγματοποιείται σήμερα. Περίπου 100 παλέτες με φάρμακα και υλικά θα αποσταλούν στην Πολωνία και στη συνέχεια, μέσω διόδων ανθρωπιστικής βοήθειας, θα προωθηθούν στην Ουκρανία.

Η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, τόνισε πως αυτές τις κρίσιμες ώρες οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται στην Ουκρανία:

«Η σκέψη μας είναι στους χιλιάδες αμάχους, που χάνουν την ζωή τους, ή τραυματίζονται, ή αναγκάζονται να πάρουν τον δρόμο της προσφυγιάς. Είναι τα θύματα μιας μεγάλης ανθρωπιστικής κρίσης. Η πατρίδα μας από την πρώτη στιγμή έδειξε εμπράκτως την αλληλεγγύη της στον λαό της Ουκρανίας. Σήμερα μετά και από ειδική συνεννόηση με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας της Ουκρανίας Iryna Mykychaκ, η αποστολή συγκεκριμένων φαρμάκων, αναλώσιμων και υγειονομικού υλικού σε δυο μεγάλα φορτηγά, είναι μια ακόμη στοχευμένη ανθρωπιστική δράση του Υπουργείου Υγείας και της Ελληνικής Κυβέρνησης αλλά και των ιδιωτών που συνέδραμαν στην αποστολή. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλες και όλους όσους βοήθησαν στην οργάνωση και τον συντονισμό της δράσης μας. Προσευχόμαστε και ελπίζουμε σύντομα να μπει τέλος σε αυτήν την τραγωδία», τόνισε η κα. Ράπτη.

Ουκρανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν