Υπόθεση Novartis: Χάνουμε όλο και περισσότερο την ουσία…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
novartis
Η ουσία είναι αν υπήρξε χρηματισμός πολιτικών προσώπων, γιατρών και άλλων παραγόντων ώστε να ωφελείται η φαρμακευτική εταιρία Novartis. Στοιχεία όπως, ποιοι είναι οι προστατευόμενοι - απροστάτευτοι μάρτυρες, εικασίες του τύπου "ο τάδε μάλλον γνωρίζει" και ανταλλαγή κατηγοριών μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, δημιουργούν αυτό που λέμε...ντόρο χωρίς ουσία!

Που οδηγούμαστε τελικά στην έρευνα για την πολύκροτη υπόθεση; Πόσες αστοχίες, παρερμηνείες, πισωγυρίσματα και χτυπήματα κάτω από την ζώνη θα δούμε ακόμα, πριν αποκαλυφθεί η αλήθεια; Χθες στην επικαιρότητα γύρω από το θέμα «πρωταγωνίστησε»  ο γνωστός σε εμάς τους ανθρώπους της επικοινωνίας για τον χώρο της Υγείας, πρώην διευθυντής Επικοινωνίας της Novartis Hellas, Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης για τον οποίο ειπώθηκε ότι είναι ο δεύτερος προστατευόμενος μάρτυρας… Ο ίδιος το αρνείται σταθερά και δηλώνει έτοιμος να βοηθήσει τη Δικαιοσύνη εφόσον του ζητηθεί. Αλλά πόσο σημαντικό είναι να «αποκαλύψουμε» ποιοι είναι οι μάρτυρες; Φρονώ ότι χάνουμε την ουσία που είναι να βρεθεί η αλήθεια πίσω από τις εικασίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Φιλίστωρα Δεστεμπασίδη:

«Σχετικά με δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, που με εμπλέκουν με την υπόθεση Novartis έχω να δηλώσω τα εξής: Ουδέποτε συναίνεσα στη δημοσιοποίηση αποσπασμάτων της ιδιωτικής μου συζήτησης με το δημοσιογράφο κ. Τάκη Χατζή της ιστοσελίδας newpost.gr. Δεν ονομάζομαι ούτε Αικατερίνη Κελέση, ούτε Μάξιμος Σαράφης.

Το ονοματεπώνυμό μου είναι Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης. Προς όλους εκείνους που με δόλο και κακοβουλία με στοχοποιούν δηλώνω πως ΟΥΤΕ ΦΟΒΑΜΑΙ-ΟΥΤΕ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΙ!

Τα υπόλοιπα θα τα πούμε ενώπιον της Δικαιοσύνης. Όταν και εφόσον κληθώ από τις αρμόδιες Αρχές για την υπόθεση Novartis, θα καταθέσω όσα γνωρίζω, όσα άκουσα, όσα κατάλαβα. Η παρούσα δήλωση είναι η μόνη και τελευταία επίσημη τοποθέτησή μου, ακόμα και αν προκληθώ.
Με εκτίμηση,

Φιλίστωρ Χ. Δεστεμπασίδης»