Κοροναϊός: 33χρονος Κινέζος με συμπτώματα κοροναϊού μεταφέρεται στο «Αττικόν» με ΕΚΑΒ

  • Γιάννα Σουλάκη
33χρονος
Κινέζος 33 ετών, που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Κίνα και εμφανίζει συμπτώματα κοροναϊού μεταφέρεται από ιδιωτική κλινική στα νότια προάστια, στο νοσοκομείο "Αττικόν", με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο 33χρονος άνδρας επισκέφθηκε την ιδιωτική κλινική σήμερα και δήλωσε ότι έχει πυρετό και βήχα. Όταν δήλωσε ότι είχε επισκεφθεί πρόσφατα την πατρίδα του, σήμανε συναγερμός. Αμέσως ειδοποιήθηκε ο ΕΟΔΥ και το ΕΚΑΒ και αποφασίστηκε η μεταφορά του στο νοσοκομείο «Αττικόν» που είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον κοροναϊό.

Αυτή τη στιγμή, ο 33χρονος παραμένει στο ιδιωτικό νοσοκομείο, ενώ ανά πάσα στιγμή θα αποφαιστεί η μεταφορά του με ΕΚΑΒ στο «Αττικόν»

Το προσωπικό στο νοσοκομείο «Αττικόν» έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για να υποδεχθεί τον 33χρονο άνδρα και έχει ετοιμάσει τον θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr το συγκεκριμένο περιστατικό πληρεί τα επιδημιολογικά κριτήρια, ώστε να χαρακτηριστεί, «ύποπτο κρούσμα».

Να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο «Αττικόν» έχει οριστεί, με εντολή του υπουργείου Υγείας, ως νοσοκομείο αναφοράς για την υποδοχή των ύποπτων κρουσμάτων της λοίμωξης από τον νέο κοροναϊό στην Ελλάδα.