Υπολειτουργεί το Νοσοκομείο Φλώρινας λόγω έλλειψης γιατρών

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Έλλειψη σε βασικές ιατρικές ειδικότητες αντιμετωπίζουν στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας με αποτέλεσμα να υπολειτουργεί το ίδρυμα. Αυτό καταγγέλλουν σήμερα από την ΠΟΕΔΗΝ μετά την καταγγελία παθολόγων και καρδιολόγων του νοσοκομείου. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι η παιδιατρική κλινική έχει μόνο έναν ειδικό παιδίατρο με αποτέλεσμα να μην κάνουν τοκετούς και οι μαιευτήρες...

Διαβάστε παρακάτω την καταγγελία από την ΠΟΕΔΗΝ:

Άλλο ένα Περιφερειακό Νοσοκομείο στα σύνορα της χώρας που αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα από τις τραγικές ελλείψεις ειδικευμένων ιατρών.

Οι Παθολόγοι και οι Καρδιολόγοι ιατροί με Υπόμνημα προς τον Διοικητή της ΥΠΕ, του Νοσοκομείου και Τοπικούς Φορείς καταγγέλλουν ότι λόγω έλλειψης ιατρών, οι συνθήκες εφημερίας έχουν καταστεί αφόρητες για τους γιατρούς και επικίνδυνες για την υγεία των Ασθενών.

ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ
Υπηρετούν τρεις Ειδικοί Παθολόγοι που είναι αδύνατον να καλύψουν τις εφημερίες όλο το μήνα. Όπως επισημαίνουν στο Υπόμνημά τους, στα προγράμματα Εφημερίας του Μαρτίου και του Απριλίου υπάρχουν ακάλυπτες ημέρες που είναι αδύνατον να καλύψουν οι τρεις υπηρετούντες Παθολόγοι.
Στο Νοσοκομείο λειτουργεί Παθολογική κλινική 28 κλινών που η πληρότητα είναι συνήθως 100%. Οι τρεις Παθολόγοι καλύπτουν την κλινική, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και τα τακτικά ιατρεία.
Λειτουργεί Παθολογική κλινική, εφημερεύει το Νοσοκομείο καθημερινά χωρίς να καλύπτεται από Παθολόγους ιατρούς.
Πως είναι δυνατόν!!! Κινδυνεύει η ζωή των Ασθενών.

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ
Λειτουργεί Καρδιολογική κλινική 15 κλινών με τρεις Ειδικευμένους Καρδιολόγους. Πολλές ημέρες το μήνα δεν εφημερεύει Καρδιολόγος και οι Νοσηλευόμενοι Ασθενείς παρακολουθούνται από τους λειψούς Παθολόγους.
Εφημερεύει το Νοσοκομείο και για πολλές ημέρες το μήνα δεν υπάρχει κάλυψη με Καρδιολόγο. Κινδυνεύουν ή όχι οι Νοσηλευόμενοι Ασθενείς και τα Καρδιολογικά περιστατικά που προσέρχονται στις εφημερίες;
Όταν τα καρδιολογικά περιστατικά αντιμετωπίζονται καθυστερημένα η υγεία τους κινδυνεύει άμεσα.

ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ
Λειτουργεί Παιδιατρική κλινική 8 κλινών με 1 μόνιμο Ειδικευμένο Ιατρό και έναν Επικουρικό.
Η εφημερία καλύπτεται 18 ημέρες το μήνα. Για 12 – 13 ημέρες το μήνα λειτουργεί η Παιδιατρική κλινική χωρίς Παιδίατρο. Τι γίνονται τα νοσηλευόμενα παιδάκια; Ποιος τα παρακολουθεί; Ταυτόχρονα δεν υπάρχει Παιδίατρος στα ΤΕΠ. Όποιο παιδί αρρωστήσει στις περιοχές τη Φλώρινας και προσέλθει στο Νοσοκομείο, διακομίζεται σε άλλα Νοσοκομεία της περιοχής.

ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ
Λόγω έλλειψης Παιδιάτρων υπολειτουργεί η Μαιευτική κλινική. Δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν τοκετοί.
Γι’ αυτό συστήνουν στις έγκυες γυναίκες να βρίσκουν και δεύτερο γυναικολόγο, σε άλλο Νοσοκομείο σε περίπτωση που την ημέρα που πραγματοποιηθεί ο τοκετός είναι κλειστό το Νοσοκομείο της Φλώρινας.

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ
Υπηρετούν 1 Επιμελητής χειρουργός με μετακίνηση που έληξε και αναμένεται η ανανέωσή της και δύο Επικουρικοί χειρουργοί. Ο ένας εκ των δύο Επικουρικών ιατρών φεύγει καθ’ ότι διορίσθηκε στο Νοσοκομείο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Θεσσαλονίκης.
Πως είναι δυνατόν με 1 ή 2 χειρουργούς ιατρούς να καλύπτεται όλες τις ημέρες το μήνα το Νοσοκομείο; Πολλές ημέρες το μήνα είναι κλειστά τα χειρουργεία αν και εφημερεύει.
Εφημερεύει Νοσοκομείο χωρίς Χειρουργικό Τομέα. Που ακούστηκε; Μόνο στην Ελλάδα του κου Πολάκη!!!
Στην ημερήσια διάταξη είναι οι ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ, οι ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ και ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ για την ζωή των Ασθενών.
Οι ιατροί επισημαίνουν στο Υπόμνημά τους κινδύνους για την υγεία των Ασθενών.
Σας κοινοποιούμε το Υπόμνημα.
Μάλιστα αναφερόμαστε σε Νοσοκομείο που βρίσκεται στα σύνορα της χώρας.
Ο κος Πολάκης που συνεχώς ψεύδεται τι λέει για όλα αυτά;
Συνεχίζει να είναι ικανοποιημένος με την κατάσταση των Νοσοκομείων;
Τα Νοσοκομεία βρίσκονται διασωληνωμένα στη λίστα αναμονής για την εντατική!!!

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ          ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν