Υπό κατάρρευση κλινικές στο Θριάσιο Νοσοκομείο

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Υπολειτουργεί η πνευμονολογική κλινικής του Θριασίου Νοσοκομείου λόγω έλλειψης προσωπικού. Αυτό καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα του Θριάσιου Νοσοκομείου του ΠΑΜΕ.

Η πνευμονολογική κλινική διαθέτει 30 κρεβάτια που παρουσιάζουν πληρότητα στο 100% και παρόλα αυτά καλύπτεται από 4 μόνο ειδικευμένους γιατρούς και ελάχιστους νοσηλευτές.

αλλά δεν είναι  η μόνη κλινική του Θριασίου που παρουσιάζει έλλειψη προσωπικού… Αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν και η αιμοδοσία (που εξακολουθεί να λειτουργεί χωρίς διευθυντή, με δύο μόνο μόνιμους ειδικευμένους γιατρούς), οι παθολογικές κλινικές, αλλά και το ωτορινολαρυγγολογικό και η ορθοπεδική και η καρδιολογική κλινική. Όσο για την ΜΕΘ λείπουν 2 τουλάχιστον ειδικευμένοι γιατροί, και λόγω και των συχνών βλαβών των μηχανημάτων, λειτουργούν τα 7 από τα 8 κρεβάτια).

Η Επιτροπή του ΠΑΜΕ υπογραμμίζει ότι στην κυβέρνηση ψήφισαν τροπολογία που προβλέπει τη μεταφορά μέρους της ευθύνης για χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας στους Δήμους και τις Περιφέρειες . Με την εφαρμογή της τροπολογίας, θα μεγαλώσει η διαφοροποίηση των δημόσιων μονάδων υγείας, ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του αντίστοιχου Δήμου και Περιφέρειας και το κυριότερο, ανοίγουν το δρόμο για την πλήρη εφαρμογή του «Καλλικράτη» που προβλέπει ότι η ευθύνη για τα δημόσια νοσοκομεία θα περάσει στις Περιφέρειες και για τα κέντρα υγείας στους Δήμους.

Η Επιτροπή, καλεί όλους τους υγειονομικούς, τους εργαζόμενους και κατοίκους της περιοχής να συμπαραταχθούν και να διεκδικήσουν μαζί:

1) την πρόσληψη του αναγκαίου μονίμου προσωπικού σε όλα τα τμήματα και κλινικές. Να δοθούν όλα τα χρωστούμενα ρεπό και άδειες
2) την επαρκή συντήρηση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού (π.χ. αναπνευστήρες) και προμήθεια και των αναγκαίων νέων μηχανημάτων.
3) την πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση του Θριασίου νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό