Υπερσύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός για το ΑΤΤΙΚΟΝ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Τρία υπερσύγχρονα μηχανήματα υπερηχογραφίας προμηθεύτηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αττικόν για τις ανάγκες της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής, της Αναισθησιολογίας, Καρδιοχειρουργικής, Αγγειοχειρουργικής, Ορθοπεδικής και Γενικής Χειρουργικής.

Διαβάστε την ανακοίνωση από το ΑΤΤΙΚΟΝ:

Η διοίκηση του Νοσοκομείου, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ολοκλήρωση της προμήθειας και της εγκατάστασης εξοπλισμού συστημάτων καρδιολογικής έρευνας και υπερηχοτομογραφίας, συνολικής αξίας 227.540 ευρώ.

Συγκεκριμένα ετέθησαν σε λειτουργία:
-Έγχρωμος τρισδιάστατος υπερηχοτομογράφος, για τις ανάγκες της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής, αξίας 144.584 ευρώ.
-Ψηφιακός υπερηχοτομογράφος για αναισθησιολογική χρήση και περιφερειακούς αποκλεισμούς, αξίας 36.121,20 ευρώ.
-Ψηφιακός υπερηχοτομογράφος, για τις ανάγκες της Αναισθησιολογίας, Καρδιοχειρουργικής, Αγγειοχειρουργικής, Ορθοπεδικής και Γενικής Χειρουργικής, αξίας 46.834,80 ευρώ.

Ο σύγχρονος αυτός τεχνολογικά εξοπλισμός, σε συνδυασμό με το εξειδικευμένο Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, καθιστά το Τμήμα Υπερηχοτομογραφίας της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής πρωτοπόρο στη διάγνωση των καρδιακών νοσημάτων και στην εκπαίδευση νέων Ιατρών Καρδιολογίας στις σύγχρονες μεθόδους υπερηχοτομογραφίας.

Επιπρόσθετα η χρήση της ψηφιακής υπερηχοτομογραφίας από τις υπόλοιπες Κλινικές, συμβάλλει ουσιαστικά στη καλύτερη αντιμετώπιση των περιστατικών των ασθενών, με άμεσο αντίκτυπο στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Ο Διοικητής

Κωνσταντίνος Δραγώνας