Υπ. Υγείας: «Ψέμματα» οι αναφορές για τον αριθμό των τραυματιών στο συλλαλητήριο

  • Iatropedia
συλλαλητήριο
Επίθεση στη ΝΔ και στα ΜΜΕ εξαπολύει το υπ. Υγείας με αφορμή την κάλυψη των γεγονότων που έλαβαν χώρα στο χθεσινό συλλαλλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας:

Το περιβάλλον γενικευμένου αυταρχισμού και καταστολής που προσπάθησαν αρχικά να σκιαγραφήσουν τα φιλικά στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ΜΜΕ, με αφορμή το συλλαλητήριο για τη Συμφωνία των Πρεσπών, καταρρέει άλλη μια φορά υπό το βάρος των πραγματικών γεγονότων. Οι αναφορές για δεκάδες τραυματίες (30-40 που μέτραγαν χτες «έγκυροι» ανταποκριτές καναλιών) παραπέμπουν σε μια ιδιότυπη αριθμητική, που δεν διδάσκεται σε σχολεία αλλά ευδοκιμεί σε πολιτικά γραφεία Τύπου και αντιπολιτευτικά τηλεοπτικά στούντιο. Το ίδιο σαθρές ακούγονται πλέον και οι αιτιάσεις του «εκλεκτού» υποψήφιου της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής Γ. Πατούλη, που με την ιδιότητά του ως επικεφαλής του Ιατρικού Συλλόγου έσπευσε να μιλήσει για «θάλαμο αερίων» από τα χημικά της Αστυνομίας και απείλησε με μηνύσεις. Αμφότεροι έκαναν «γαργάρα» τις βίαιες προβοκάτσιες ακραίων φασιστοειδών, για τους οποίους η ατζέντα της ΝΔ για το Σκοπιανό αποδείχτηκε «βούτυρο στο ψωμί» τους.

Όσο για την ουσία των πραγμάτων, με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΕΚΑΒ και του ΕΚΕΠΥ (Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας), μέχρι τις 9.00 η ώρα το βράδυ χτες το ΕΚΑΒ είχε διακομίσει με  ασθενοφόρα  από την ευρύτερη περιοχή του συλλαλητηρίου (και όχι απαραίτητα συμμετέχοντες σε αυτό), 7 συνολικά άτομα (4 στον Ν. Ερυθρό Σταυρό, 2 στο «Σωτηρία» και 1 στο 251 ΓΝΑ). Ενώ, μοτοσυκλέτες του ΕΚΑΒ έδωσαν πρώτες βοήθειες και πήραν άρνηση μεταφοράς σε ελάχιστα ελαφρά περιστατικά. Τα δε επίσημα στοιχεία από τα Νοσοκομεία αναφέρουν ότι κατά τις ώρες του συλλαλητηρίου κατέφυγαν (μέσω ΕΚΑΒ ή άλλους τρόπους) συνολικά 17 άτομα (14 στον Ερυθρό Σταυρό και 3 στο «Σωτηρία»). Από τα περιστατικά αυτά, κανένα δεν συνιστούσε κίνδυνο ζωής και αργότερα αποχώρησαν.

Αντίθετα, χαρακτηριστικό των εκτεταμένων ακροδεξιών βιαιοπραγιών είναι και η μεταφορά στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο 25 αστυνομικών (εκ των οποίων 3 με κατάγματα), μια πληροφορία που απ’ ότι φάνηκε δεν κρίθηκε επαρκώς επιλέξιμη από τις «πολεμικές» ανταποκρίσεις. Εν κατακλείδι, για άλλη μια φορά για την ΝΔ, τον αρχηγό της και τα φιλικά της ΜΜΕ, επικράτησε το ρητό «αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μας, τόσο το κακό για την πραγματικότητα» !