Υγειονομικό υλικό από την Παγκρητική Ένωση Αμερικής για τα νοσοκομεία της Κρήτης

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό για τις ανάγκες μονάδων υγείας στην Κρήτη, αξίας 800.000 δολαρίων, έφτασε σήμερα στο νοσοκομείο Χανίων και παρελήφθη από τα στελέχη της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Πρόκειται για την αποστολή ενός μεγάλου κοντέινερ, που περιείχε 25 παλέτες με αναλώσιμο υγειονομικό υλικό, που προσέφερε η Παγκρητική Ένωση Αμερικής, με τη συνεργασία και συμβολή της Διεθνούς Ορθόδοξης Χριστιανικής Κοινότητας (IOCC), που εδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η δωρεά αφορά επιδεσμικό υλικό, σύριγγες, γάντια, συσκευές αναρρόφησης, χειρουργικά πεδία και άλλα είδη υγειονομικής φροντίδας, που τηρούν αυστηρά τις προδιαγραφές και την κατ είδος πιστοποίηση.

Το υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό θα φυλαχθεί στις εγκαταστάσεις του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων και θα αξιοποιηθεί από τις υγειονομικές μονάδες της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, κυρίως από τα νοσοκομεία Χανίων και Ρεθύμνου, τις μονάδες του ΠΕΔΥ και τα Κέντρα Υγείας των δύο περιοχών.

Η κατανομή του θα γίνει από ειδική επιτροπή που ήδη έχει συγκροτηθεί.

«Είναι μια ακόμα σημαντική συνεισφορά των Κρητικών της Αμερικής» σχολίασε κατά την παραλαβή του υλικού η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Ελένη Μαυρομμάτη.