«Υγειονομική βόμβα» με υπάλληλο νοσοκομείου που έδινε πλαστές βεβαιώσεις Υγείας σε ιερόδουλες

  • Γιάννα Σουλάκη
ιεδόδουλες
Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε υπάλληλος νοσοκομείου της Αττικής, ο οποίος πλαστογραφούσε βεβαιώσεις Υγείας και τις χορηγούσε σε ιερόδουλες έναντι αμοιβής ύψους 60-80 ευρώ, χωρίς οι γυναίκες να έχουν προηγουμένως υποβληθεί στις προβλεπόμενες εξετάσεις.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Ο υπάλληλος του νοσοκομείου συνελήφθη σήμερα Τρίτη 9 Μαΐου 2023, αφού προηγουμένως είχε εκδοθεί εις βάρος του ένταλμα με την κατηγορία της δωροληψίας υπαλλήλου, της πλαστογραφίας και της παράβασης καθήκοντος.

Επιπλέον σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 30 εκδιδόμενων με αμοιβή προσώπων, για δωροδοκία υπαλλήλου.

«Για τη διερεύνηση της υπόθεσης αξιοποιήθηκαν πληροφοριακά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία υπάλληλος νοσοκομείου εξέδιδε και χορηγούσε πλαστά πιστοποιητικά υγείας σε εκδιδόμενες γυναίκες έναντι χρηματικού ποσού, χωρίς αυτές να προβαίνουν στις προβλεπόμενες και απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο υπάλληλος ήταν επιφορτισμένος με την επεξεργασία και την ανάλυση δειγμάτων αίματος από εξεταζόμενους και είχε πρόσβαση στα υπηρεσιακά έγγραφα και αρχεία της Υπηρεσίας του.

Έτσι προέβαινε στη συμπλήρωση και έκδοση ιατρικών βεβαιώσεων, χωρίς στις περισσότερες περιπτώσεις να έχουν πραγματοποιηθεί προηγουμένως οι προβλεπόμενες ιατρικές εξετάσεις για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και άλλες μολυσματικές νόσους.

«Λάμβανε αμοιβή 60 – 80 ευρώ ανά βεβαίωση»

Οι βεβαιώσεις που χορηγούσε μάλιστα στις ενδιαφερόμενες γυναίκες, έφεραν επικύρωση με την υπογραφή του ιδίου επ’ ονόματι αρμόδιου ιατρού και με τη χρήση της πλαστής στρογγυλής σφραγίδας του νοσοκομείου.

«Με τον τρόπο αυτό παρέκαμπτε την προβλεπόμενη διαδικασία, σύμφωνα με την οποία τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα έπρεπε να ελεγχθούν – θεωρηθούν από ιατρό και ακολούθως οι σχετικές βεβαιώσεις να χορηγηθούν στις ενδιαφερόμενες από την γραμματεία του Νοσοκομείου», όπως αναφέρει η αστυνομία.

Ο συλληφθείς, κυρίως από αρχές του 2023, ενήργησε με τον προαναφερόμενο τρόπο σε τουλάχιστον εκατόν μία (101) ταυτοποιημένες περιπτώσεις – βεβαιώσεις, από διάφορες περιοχές της χώρας, με σκοπό τον πορισμό παράνομου εισοδήματος, ενώ για κάθε περίπτωση λάμβανε το χρηματικό ποσό των 60-80 ευρώ.

ιερόδουλες

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο γραφείο και στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικός υπολογιστής, φορητός υπολογιστής, κινητό τηλέφωνο, 4 ιατρικές εξετάσεις και 2 πλαστές σφραγίδες.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.