Υγεία για Όλους: Ιατρική παρέμβαση στον Πειραιά

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Οι εθελοντές του Προγράμματος «Υγεία για Όλους» θα βρίσκονται αύριο, 17 Μαρτίου 2018, στα δημοτικά πολυϊατρεία του δήμου Πειραιά (Αγχιάλου 104 και Αιτωλικού) για να πραγματοποιήσουν δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε κακοποιημένες γυναίκες και άπορους συμπολίτες μας.

Η ιατρική παρέμβαση διοργανώνεται σε συνεργασία με το δήμο Πειραιά, την 2η ΥΠΕ., τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά και τον Επιστημονικό φορέα «Οι Γυναίκες στην Ογκολογία».

Συγκεκριμένα, όσες γυναίκες επιθυμούν μπορούν να υποβληθούν σε pap test και διακολπικό υπέρηχο. Ο έλεγχος των γυναικών γίνεται με την επιστημονική ευθύνη του καθηγητή Μαιευτικής-Γυναικολογίας Μ. Δεληγεώρογλου και της καθηγήτριας Μαιευτικής-Γυναικολογίας Σ. Καλανταρίδου. Παράλληλα οι γυναίκες θα υποβληθούν και σε ψηλάφηση μαστού από την ειδική παθολόγο – ογκολόγο Μ. Νικολαϊδη, από τον Επιστημονικό φορέα «Οι Γυναίκες στην Ογκολογία».

Επίσης, άνδρες και γυναίκες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πραγματοποιήσουν καρδιολογικό και ενδοκρινολογικό έλεγχο, θα έχουν τη δυνατότητα αύριο να υποβληθούν σε εξετάσεις.

Στους πολίτες που θα έρθουν στα δημοτικά ιατρεία θα πραγματοποιηθεί ενδοκρινολογικός έλεγχος με τη χρήση φορητού υπερηχογράφου, έλεγχος γλυκωζυλιωμένης και σακχάρου, καθώς και καρδιολογικός έλεγχος – screening με τη χρήση φορητού καρδιογράφου υπερηχογράφου, με την επιστημονική ευθύνη της Καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου «Αττικόν» και της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.