ΥΓΕΙΑ: 8ο Συνέδριο Διακαθετηριακής Θεραπείας Καρδιακών Βαλβιδοπαθειών

  • Ρούλα Τσουλέα
8ο Συνέδριο Διακαθετηριακών Βαλβίδων
Tο 8ο Συνέδριο Διακαθετηριακών Βαλβίδων θα πραγματοποιηθεί 3 και 4 Μαΐου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Tο 8ο Συνέδριο Διακαθετηριακών Βαλβίδων -«Transcatheter Heart Valves Greece 2019» αρχίζει αύριο στην Αθήνα. Το συνέδριο διοργανώνουν το Τμήμα Διαδερμικών Βαλβίδων και η Β’ Καρδιοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ και θα  πραγματοποιηθεί το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Πρόκειται για το μοναδικό συνέδριο στην Ελλάδα που έχει ως αποκλειστικό αντικείμενο τις εξελίξεις στον τομέα της διακαθετηριακής θεραπείας των καρδιακών βαλβιδοπαθειών. Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι να αποτελέσει, για μία ακόμη χρονιά, τόπο:

  • Επιστημονικής συνάντησης όλων των εμπλεκόμενων μελών και φορέων
  • Διάδοσης των νεότερων δεδομένων
  • Παρουσίασης πραγματικών επεμβάσεων
  • Κριτικών συζητήσεων για τη βέλτιστη εφαρμογή στη χώρα μας, με στόχο τα μέγιστα οφέλη για τους ασθενείς.

Η ανάπτυξη, η κλινική εφαρμογή και φυσικά η αποτελεσματικότητα των διαδερμικών θεραπειών των βαλβίδων της καρδιάς αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για το πως οι νέες τεχνολογίες μπορούν να απλουστεύσουν την αντιμετώπιση αυτών των παθήσεων.

Διαδερμική αντιμετώπιση

Σήμερα οι παθήσεις της αορτικής, της μιτροειδούς και της πνευμονικής βαλβίδας αντιμετωπίζονται διαδερμικά σε αρκετούς ασθενείς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αποφεύγουν το κλασικό ανοικτό χειρουργείο.

Επιπλέον, οι ερευνητικές, διαδερμικές θεραπείες της τριγλώχινας βαλβίδας βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο κλινικής εφαρμογής.

Οι εξελίξεις στον τομέα της διακαθετηριακής θεραπείας των καρδιακών βαλβιδοπαθειών είναι ραγδαίες και δεν είναι υπερβολικό να ειπωθεί ότι τα ισχύοντα μεταβάλλονται σε ετήσια βάση.

Για παράδειγμα, μόνο το τελευταίο εξάμηνο τα αποτελέσματα τριών (3) μεγάλων τυχαιοποιημένων μελετών υποστηρίζουν πλέον την επέκταση της διαδερμικής αντικατάστασης αορτικής βαλβίδας στους περισσότερους ασθενείς που πάσχουν από στένωση αυτής. Ενισχύθηκε επίσης η θέση της διαδερμικής θεραπείας μιτροειδούς βαλβίδας.

Στο 8ο Συνέδριο Διακαθετηριακών Βαλβίδων θα συμμετέχουν ως ομιλητές κορυφαίοι καρδιολόγοι και καρδιοχειρουργοί από τα μεγαλύτερα κέντρα της Αμερικής και της Ευρώπης, όπως οι: George Dangas (Mt. Sinai, New York), Samir Kapadia (Cleveland Clinic, Ohio), Saibal Kar (Cedars-Sinai, California), Markus Kasel (German Heart Center, Germany), Neil Kleiman (Methodist Hospital, Texas), Susheel Kodali (Columbia U., New York), Francesco Maisano (University Hospital of Zurich – Zurich, Switzerland), Roxana Mehran (Mt. Sinai, New York), Mehmet Ali Oto (Memorial Ankara Hospital, Ankara-Turkey), Nicolas Van Mieghem (Erasmus Medical Center, The Netherlands), James Velianou (McMaster University, Hamilton, Ontario, Canada).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν