Ξυλοδαρμοί και ένταση στην Κηφισίας σε συγκέντρωση για τα χρέη στους ιδιώτες!

  • Iatropedia
Μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων, ένταση αλλά και ξυλοδαρμοί- όπως καταγγέλλει το υπουργείο Υγείας- καταγράφηκαν νωρίτερα σήμερα έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στη Λεωφόρο Κηφισίας κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης εργαζομένων σε ιδιωτικές κλινικές αλλά και ιδιοκτητών κλινικών.

Ένταση και πρωτοφανές μποτιλιάρισμα στη Λεωφόρο Κηφισίας από εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα της υγείας οι οποίοι απέκλεισαν την είσοδο του ΕΟΠΥΥ και μαζί του και τη Λεωφόρο Κηφισίας όπου και δημιουργήθηκε απίστευτη ουρά αυτοκινήτων. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης σημειώθηκε ένταση ενώ το υπουργείο Υγείας καταγγέλλει ξυλοδαρμό υπαλλήλου.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Υγείας μιλά για στοχευμένες ενέργειες που γίνονται από την πλευρά του προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικώνπροκειμένου να πληγεί ο ΕΟΠΥΥ παρότι ο οργανισμός – όπως τονίζεται- καταβάλει σιγά σιγά τις οφειλές του παρά τις δυσκολίες.

Το υπουργείο Υγείας κάνει λόγο και για προεκλογικά παιχνίδια αφού αναφέρει: «Απλά το ΥΥΚΑ είναι εύκολος στόχος για κάθε είδους ασκήσεων και πρακτικών, ειδικά σε προεκλογική περίοδο».

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και κοινωνικής Αλληλεγγύης καταγγέλλει τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, ο οποίος μετά από συγκέντρωση που οργάνωσε την προηγούμενη εβδομάδα σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας, επιδίδεται συστηματικά σε καταλήψεις της κεντρικής υπηρεσίας του Υπουργείου και του ΕΟΠΥΥ, καθοδηγώντας εργαζόμενους ιδιωτικών κλινικών. Αποκορύφωμα ο σημερινός ξυλοδαρμός και η εξύβριση με τους χειρότερους όρους μιας υπαλλήλου του ΥΥΚΑ από καταληψίες, καθώς οι βανδαλισμοί σε γραφεία του Υπουργείου σε μια περίοδο οικονομικής δυσχέρειας. Υπενθυμίζεται, ότι ήδη ο ΕΟΠΥΥ ξεπερνώντας τις αντοχές του έχει δώσει 30 εκατ. ευρώ προς τις ιδιωτικές κλινικές και τις επόμενες ημέρες θα δώσει άλλα 36 εκατ. ευρώ. Υπογραμμίζεται για μια ακόμη φορά, ότι όσον αφορά στις παλιές οφειλές των Ασφαλιστικών Ταμείων προς τις ιδιωτικές κλινικές, αρμόδιο για τη ρύθμισή τους δεν είναι το Υπουργείο Υγείας» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Πάντως απεδείχθη ότι η κρίση και συνεπώς το απεργιακό κύμα δε χτυπά μόνο τα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΣΥ αλλά και τον ιδιωτικό τομέα καθώς 24ωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Ιδιωτική Υγεία, διεκδικώντας την υπογραφή κλαδικής σύμβασης αλλά και την καταβολή δεδουλευμένων. Κινητοποιήσεις όπως προαναφέρθηκε έγιναν και από τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών.

Στους περισσότερους εργαζόμενους σε ιδιωτικές κλινικές και νοσοκομεία οφείλονται δεδουλευμένα 3 έως 6 μηνών.

Ακραία περίπτωση αποτελεί το Γηροκομείο Αθηνών, στο οποίο οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 17 μήνες.

Οι Ιδιοκτήτες των Ιδιωτικών Κλινικών από την άλλη, όπως τονίζουν, αν και είχαν λάβει διαβεβαιώσεις από το Υπουργείο Υγείας ότι από τα 800 εκατομμύρια ευρώ που τους οφείλονται θα λάβουν άμεσα τα 110 εκατομμύρια, ποσό που στη συνέχεια έπεσε στα 36 εκατομμύρια, και αυτά ακόμη δεν έχουν καταβληθεί.