Ξεπαγώνουν οι κλινικές μελέτες με διαδικασίες εξπρές! Τι είπε ο Βορίδης

  • Iatropedia
Φρένο στη γραφειοκρατικές διαδικασίες αναφορικά με τις Κλινικές Μελέτες αναμένεται να βάλει ο υπουργός υγείας Μάκης Βορίδης.

Όπως προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός υγείας βρίσκεται στη τελική ευθεία υπουργική απόφαση, η οποία θα απλοποιεί τις γραφειοκρατικές διαδικασίες αναφορικά με τις Κλινικές Μελέτες στην χώρα μας.

Παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι για το σκοπό αυτό θα πρέπει να βοηθήσουν και οι διοικήσεις των νοσοκομείων, αφού και το ΕΣΥ θα διαδραματίσει έναν κρίσιμο ρόλο στο θέμα των Κλινικών Μελετών.

Κατά την διάρκεια εκδήλωσης στο Ζάππειο Μέγαρο, με αφορμή την συνεργασία ΒΙΑΝΕΞ και ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ ΛΙΛΛΥ αναφορικά με την άφιξη στην Κίνα, της πρώτης παρτίδας του ενέσιμου αντιβιοτικού σκευάσματος βανκομυκίνης της Lilly που παρασκευάζεται στην Ελλάδα στο εργοστάσιο Γ' της Βιανέξ ο Μάκης Βορίδης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ελληνική φαρμακοβιομηχανία, άντεξε και παρά το γεγονός ότι στα χρόνια της κρίσης, υπέστη βίαιη και γρήγορη προσαρμογή αντεπεξήλθε.

Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός υγείας επεσήμανε ότι ότι η σημερινή ημέρα είναι μία ξεχωριστή στιγμή αν και θα έπρεπε να είναι μία συνηθισμένη στιγμή και αποτελεί πρόκληση για το νέο επιχειρηματικό περιβάλλον. Χαρακτήρισε την συνεργασία ΒΙΑΝΕΞ Φαρμασέρβ Λίλλυ απάντηση στην πρόκληση της εποχής και σε έναν παρασιτικό καπιταλισμό που κυριαρχούσε επί χρόνια μεταξύ Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.

Αναφερόμενος στο θέμα της τιμολόγησης, ο υπουργός Υγείας, τόνισε ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν εκκρεμότητες στο θέμα των αιτήσεων από την πλευρά των εταιρειών, ενώ απευθυνόμενος στις φαρμακοβιομηχανίες, αλλά ανακοίνωσε ότι είναι ανοιχτός σε μία συζήτηση εφ όλης της ύλης, και έτοιμος να ακούσει σκέψεις, ιδέες και προτάσεις, αρκεί να μην παρεκκλίνουν από τον συμπεφωνημένο στόχο για διατήρηση της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης.

Καταλήγοντας ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το 2015 θα είναι ένα έτος το οποίο θα βασίζεται σε ένα σταθερό και αποτελεσματικό περιβάλλον με ισορροπημένους προϋπολογισμούς, και ευχήθηκε το παράδειγμα της σύμπραξης ΒΙΑΝΕΞ και ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ ΛΙΛΛΥ να το ακολουθήσουν και άλλες φαρμακοβιομηχανίες.