Ξένο χέρι βοηθείας για τα φάρμακα! Τι ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση από την Ευρώπη

  • Iatropedia
Επιστημονική αλλά και τεχνική υποστήριξη για τα φάρμακα και τη συνεχώς αυξανόμενη φαρμακευτική δαπάνη ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τι ελέχθη μεταξύ …τυριού και αχλαδιού σε γεύμα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο.

Χείρα βοηθείας από τους Ευρωπαίους για να μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη και να μπει μια τάξη στον τομέα των φαρμάκων ζήτησε ο Αν. Υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς που συμμετείχε στο Άτυπο Συμβούλιο Υγείας που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία στις 10-11 Ιουλίου 2012 κατά το οποίο συζητήθηκαν τα θέματα των μεταμοσχεύσεων, οι στρατηγικές επικοινωνίας κινδύνων και εκτάκτων καταστάσεων για την αντιμετώπιση διασυνοριακών απειλών κατά της υγείας και το εργατικό δυναμικό του τομέα υγείας.

Στο περιθώριο των εργασιών ο κ. Σαλμάς είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για θέματα υγείας και προστασίας των καταναλωτών κ. Τζον Ντάλλι. Αφού ανέλυσε την κατάσταση της υγείας στη χώρα μας ο κ.Σαλμάς ζήτησε από τον κ.Ντάλλι να υπάρξει συνεργασία και τεχνική υποστήριξη εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα φάρμακα.

Θέμα που είχε τεθεί και από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκειμένου να υπάρξει και μια …συνευθύνη από την πλευρά των Ευρωπαίων.