Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για δωρεάν εξετάσεις στο ΕΣΥ! Όλα τα κριτήρια

  • Iatropedia
Σήμερα ξεκινούν με βάση τις προαναγγελίες του υπουργείου Υγείας οι αιτήσεις για το εισιτήριο υγείας για 200.000 ανασφάλιστους της χώρας και θα τους παρέχει δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χρηματοδοτούμενη από το ΕΣΠΑ.

Επισκέψεις σε γιατρούς αλλά και εξετάσεις σε δημόσιες δομές θα μπορούν να πραγματοποιούν οι ανασφάλιστοι αλλά και όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα οικονομικής κάλυψης της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης.

Οι πολίτες αυτοί που θα φθάσουν τις 200.000 θα μπορούν μετά από αίτηση να παραλάβουν ένα εισιτήριο υγείας ( Health Voucher) το οποίο και θα τους δώσει τη δυνατότητα για δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας (Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας).

Ειδικότερα δικαιούχοι είναι

-Όσοι ήταν άμεσα ή έμμεσα ασφαλισμένοι σε φορείς κοινωνικής ασφάλισης των οποίων οι κλάδοι υγείας υπάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ και απώλεσαν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

– Το ατομικό εισόδημά τους, προκειμένου για άτομα που υποβάλλουν ατομική φορολογική δήλωση να μην υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ. Στην περίπτωση έγγαμων που υποβάλλουν κοινή φορολογική δήλωση, το άθροισμα των ατομικών εισοδημάτων των δυο συζύγων να μην υπερβαίνει τα 25.000 ευρώ. Ως ατομικό εισόδημα λαμβάνεται υπόψη το ετήσιο ατομικό εισόδημα. Θα ληφθούν υπ’ όψιν τα στοιχεία του οικονομικού έτους 2012.

– Έχουν την Ελληνική Υπηκοότητα ή την υπηκοότητα άλλου κράτους-μέλους της ΕΕ, ή είναι ομογενείς ή υπήκοοι τρίτων χωρών που έχουν δικαίωμα διαμονής στη χώρα μας και είναι νόμιμοι κάτοικοι αυτής. Οι αιτήσεις για το εισιτήριο θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά και μόνο, στη διεύθυνση www.healthvoucher.gr.

– Το κάθε αίτημα υποβάλλεται είτε από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, είτε από τα πρόσωπα που δικαιούνται, ηλεκτρονικά ή στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) σε όλη τη χώρα, με την βοήθεια των υπαλλήλων των Κέντρων.

-Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις μέχρι εξάντλησης του διαθέσιμου προϋπολογισμού ανά Περιφέρεια, σύμφωνα με τις αποφάσεις ένταξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχεται νέα σαρωτική κινητικότητα στην Υγεία! Φεύγουν κι άλλοι εργαζόμενοι

«Παγώνουν» τα δημόσια νοσοκομεία από τις κινητοποιήσεις! Μπαράζ απεργιών από γιατρούς και εργαζόμενους

ΕΟΠΥΥ αλά γερμανικά! Τα σχέδια Άδωνι για πολυϊατρεία-προσωπικό και οι αντιδράσεις

Είναι όλα τα γενόσημα ίδια; Πως κυκλοφορούν στην αγορά και πως τιμολογούνται