Ξεκινούν οι έλεγχοι στις ιδιωτικές κλινικές! Τι «κουρέματα» περιμένουν τους ασθενείς

  • Iatropedia
Φύλλο και φτερό θα κάνουν από Σεπτέμβριο τις ιδιωτικές κλινικές, εταιρείες που θα συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ ώστε να εξετάζουν νοσήλια και παροχές σε ασθενείς-ασφαλισμένους

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Από το μικροσκόπιο ιδιωτικών εταιρειών θα περνούν από περίπου τέλος Σεπτεμβρίου όλες οι ιδιωτικές κλινικές που νοσηλεύουν ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ καθώς ξεκινά ο κλινικός έλεγχος από το φορέα. Ήδη ο ΕΟΠΥΥ βρίσκεται ένα βήμα πριν την τελική συμφωνία με ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες θα κληθούν να εξετάζουν εάν όσες υπηρεσίες χρεώνονται από τις κλινικές στο ταμείο είναι απαραίτητες ή μπορούν να αποφευχθούν.

Στόχος φυσικά να αποφευχθούν οι υπερβολικές δαπάνες και να μειωθούν τα κονδύλια που διατίθενται για τους ασθενείς από τον ΕΟΠΥΥ.

Μάλιστα οι ιδιωτικές εταιρείες που θα αναλάβουν το έργο του ελέγχου αναμένεται να εγκατασταθούν εντός των ιδιωτικών νοσοκομείων με δικούς τους γιατρούς ώστε να εξετάζουν ακόμη και ασθενείς για να πιστοποιούν ότι πράγματι πάσχουν από συγκεκριμένες παθήσεις και χρειάζονται τα φάρμακα που τους χορηγούνται.

Οι έλεγχοι για τις δαπάνες στον ιδιωτικό τομέα δεν ξεκινούν τυχαία εσπευσμένα. Ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός διαπίστωσε ότι παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί υπάρχουν σοβαρές υπερβάσεις του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ στο σύνολο των παρόχων πλήν των κλινικών ιατρών. Χαρακτηριστικά καταγράφεται ότι στις ιδιωτικές κλινικές οι υπερβάσεις είναι λίγο κάτω του 50%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέο διαιτητικό μενού στα κυλικεία των σχολείων! Τι αλλάζει το υπ.Υγείας

Ράντζα και χάος φέρνουν τα λουκέτα στα νοσοκομεία! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Τρέχουν να σωθούν στη …σύνταξη οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ πριν τη διαθεσιμότητα! Πόσοι έφυγαν

Πόσοι γιατροί τιμωρήθηκαν τελικά για υπερσυνταγογράφηση; Τι αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν