Ξεκίνησε την κατάσχεση και την καταστροφή ηλεκτρονικών τσιγάρων ο ΕΟΦ

  • Iatropedia
Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων παίρνει θέση και εξηγεί γιατί απαγόρευσε το ηλεκτρονικό τσιγάρο, ενώ τονίζει ότι ήδη ξεκίνησε η κατάσχεση και η καταστροφή τους. Με ανακοίνωση του αναφέρει ότι πρόκειται για υποκατάστατο καπνίσματος που περιέχει νικοτίνη το οποίο υπάγεται στα “φαρμακευτικά προιόντα” χωρίς ωστόσο να έχει λάβει τη σχετική άδεια κυκλοφορίας από τον Οργανισμό.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ καθιστά σαφές ότι: “ Ουδεμία άδεια έχει μέχρι σήμερα χορηγηθεί από τον ΕΟΦ και ούτε έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα με την προβλεπόμενη από τον νόμο τεκμηρίωση για την ποιότητα, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, του εν λόγω προιόντος, ώστε να αξιολογηθεί.

Ως εκ τούτου κυκλοφορούν χωρίς άδεια και είναι παράνομα όσα νικοτινούχα προιόντα ηλεκτρονικού τσιγάρου βρίσκονται στην αγορά. Ο Οργανισμός προέβη σε κατάσχεση και καταστροφή ποσοτήτων προιόντων ηλεκτρονικού τσιγάρου με χρήση νικοτίνης που βρέθηκαν στην αγορά και επέβαλε τα προβλεπόμενα πρόστιμα. ”

Στη συνέχεια ο ΕΟΦ αναφέρει ότι από τον Ιούλιο του 2008 έχει απαγορεύσει “ τη διακίνηση όλων των προιόντων που περιέχουν νικοτίνη και πωλούνται μαζί με το ηλεκτρονικό τσιγάρο”

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων τέλος, εφιστά την προσοχή των καταναλωτών να μην χρησιμοποιούν προιόντα νικοτίνης του ηλεκτρονικού τσιγάρου καθώς δεν έχει αξιλογηθεί η ασφάλεια τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν