Ξεκίνησαν οι εφεδρείες στην Υγεία

  • Iatropedia
Εκτός ΕΣΥ αλλά και υπουργείου Υγείας βρίσκονται ήδη οι πρώτοι υπάλληλοι καθώς ο Ανδρέας Λοβέρδος υπέγραψε τη σχετική απόφαση.

Εκτός συστήματος θα βρεθούν μέσα στα επόμενα 24ωρα 10 υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας καθώς και 600 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και 300 στον τομέα της πρόνοιας. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος οι αποφάσεις έχουν υπογραφεί και μάλιστα από τον ίδιο ώστε «να μην εμπλακούν άλλοι συνεργάτες του στη διαδικασία αυτή».

Όπως διευκρινίστηκε ανάμεσα στις αποχωρήσεις συμπεριλαμβάνονται και συνταξιοδοτήσεις φυσικά υποχρεωτικές. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας μόνο το 10% είναι εφεδρείες ενώ το υπόλοιπο 90% είναι συνταξιοδοτήσεις.

Το επόμενο διάστημα πάντως αναμένεται να τεθούν σε εφεδρεία κι άλλοι υπάλληλοι του ΕΣΥ και των φορέων της πρόνοιας και θα προέρχονται κυρίως από τον διοικητικό τομέα. Άλλωστε ο υπουργός Υγείας εξακολουθεί να διαβεβαιώνει ότι το μέτρο δεν θίγει γιατρούς και νοσηλευτές. Ωστόσο η αγωνία στους κόλπους των νοσοκομείων παραμένει καθώς ουδείς μπορεί να εξασφαλίσει πλέον τις θέσεις εργασίας δεδομένων και των πιέσεων της τρόικας.

Πάντως το ποσοστό της εφεδρείας και των απομακρύνσεων αναμένεται στην Υγεία να φθάσει και το 25%.