Ξεκίνησαν οι δράσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ για την ανακούφιση των μεταναστών στο Πεδίον του Άρεως

  • Iatropedia
Οι άμεσες δράσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, κατόπιν εντολής του υπουργού Υγείας, βρίσκονται ήδη από χθες σε εξέλιξη, με δυο κινητές μονάδες στον χώρο του Πεδίου του Άρεως, στο πάρκο των προσφύγων και των χρηστών απαγορευμένων ουσιών.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Η πρώτη κινητή μονάδα του ΚΕΕΛΠΝΟ αποτελούμενη από πνευμονολόγους και παιδιάτρους και εξοπλισμένη με ακτινοδιαγνωστικό μηχάνημα εξετάζει από χθες το σύνολο των παιδιών των προσφύγων προκειμένου να ελεγχθούν και να πιστοποιηθεί η καλή κατάσταση της υγείας τους ώστε άμεσα να προωθηθούν στους ξενώνες, όπου θα φιλοξενηθούν κάτω από ασφαλείς συνθήκες για την προστασία τους.

Η δεύτερη κινητή μονάδα, αποτελούμενη από ψυχολόγους και νοσηλευτικό προσωπικό, αντιμετωπίζει τα σοβαρά προβλήματα των χρηστών που έχουν βρει «καταφύγιο» στο χώρο του πάρκου.

Όπως αναφέρουν στην σχετική ανακοίνωση, «η συνεχής παρουσία δύο κινητών μονάδων του ΚΕΕΛΠΝΟ για την περίθαλψη των πασχόντων καθώς και άλλες δράσεις άμεσης υποστήριξης είναι αποτέλεσμα της διευρυμένης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Αττικής με τη συμμετοχή της Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Τασίας Χριστοδουλοπούλου, του Υπουργού Επικρατείας , κ. Αλέκου Φλαμπουράρη, της Αναπλ. Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Θεανούς Φωτίου, του Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας κ. Ιωάννη Μπασκόζου, της Αντιπεριφερειάρχου Κεντρικού Τομέα, κ. Ερμίνας Κυπριανίδου , Γενικών Γραμματέων συναρμόδιων υπουργείων, εκπροσώπων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του Προέδρου του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., κ. Αθανασίου Γιαννόπουλου, εκπροσώπου του Δήμου Αθηναίων, ΜΚΟ με εμπειρία στο πεδίο δημοσίων φορέων και φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν