Ξεκινά ο διάλογος Άδωνι- Γιατρών ΕΟΠΥΥ με… αγκάθια! Που διαφωνούν

  • Iatropedia
Εν μέσω απεργιών ξεκινά μεταξύ γιατρών ΕΟΠΥΥ και Άδωνι Γεωργιάδη ο διάλογος για τον νέο ΕΟΠΥΥ αλλά και τις εργασιακές σχέσεις που προκαλούν κόντρες μεταξύ των δύο πλευρών.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Οι γιατροί παρότι δέχτηκαν τελικώς να συνομιλήσουν με τον υπουργό Υγείας για τις λεπτομέρειες των αλλαγών που θέλει να κάνει στον ΕΟΠΥΥ, συνεπώς και στις εργασιακές τους σχέσεις, ελάχιστα περιμένουν από αυτόν τον διάλογο. Γι αυτό άλλωστε και στη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας του κλάδου αποφασίσθηκε να συνεχίσουν κανονικά τις κινητοποιήσεις τους.

Εξάλλου η κυβέρνηση προχωρά κανονικά στο σχέδιο της και μόνο λεπτομέρειες φαίνεται να απομένουν ακόμη για τις αλλαγές των εργασιακών σχέσεων του ιατρικού προσωπικού του ΕΟΠΥΥ.

Ο διάλογος πάντως με τον Άδωνι Γεωργιάδη δεν αναμένεται να είναι σε …ήρεμο πλαίσιο καθώς οι προθέσεις του υπουργού υγείας έχουν ήδη εκφραστεί και περιλαμβάνουν την υποχρεωτική εργασιακή σχέση της «πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης» στο ΕΣΥ για όποιον θέλει να ενταχθεί στο νέο σύστημα.

Πρόθεση που δεν ικανοποιεί σε καμία περίπτωση τους γιατρούς οι οποίοι δηλώνουν ότι δε θα είχαν αντίρρηση να ενταχθούν με αυτόν τον τρόπο στο νέο σύστημα και να κλείσουν τα ιατρεία τους, αρκεί οι αποδοχές τους να είναι με βάση το βαθμολόγιο τους και να απολαμβάνουν κανονικά την ασφαλιστική τους κάλυψη όπως οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Όπως και να χει είτε εξαιτίας των απεργιών είτε εξαιτίας των διαθεσιμοτήτων που ξεκινούν άμεσα, τα πολυιατρεία θα κλείσουν για τη μεταφορά των υπηρεσιών από τον ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ. Με βάση τους υπολογισμούς έως το τέλος Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι θα είναι στις θέσεις τους και θα εργάζονται στο νέο φορέα που θα δημιουργηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άδωνις με οδηγίες προς νέους διοικητές νοσοκομείων: Τι θα κάνετε στο ΕΣΥ!

Τι χαράτσια έρχονται στην Υγεία από το 2014! Τι θα πληρώνουμε παραπάνω

Η κινητικότητα έφερε κρεβάτια εντατικής! Πόσα λειτουργούν σήμερα

Η διαθεσιμότητα κλείνει τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ! Τι θα γίνει με τους ασθενείς