Ξεκινά η αξιολόγηση για τους γιατρούς του πρώην ΕΟΠΥΥ! Τα κριτήρια και οι βαθμολογίες

  • Iatropedia
Εντός 8 μηνών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης των γιατρών και οδοντιάτρων που άφησαν το ιδιωτικό τους ιατρείο και επέλεξαν να ενταχθούν στο ΠΕΔΥ.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Από κόσκινο θα περάσουν το επόμενο διάστημα τα βιογραφικά των γιατρών του πρώην ΙΚΑ (ΕΟΠΥΥ) οι οποίοι εντάχθηκαν στο ΠΕΔΥ, προκειμένου οριστικά ποια να τους αποδοθεί η βαθμίδα στην οποία ανήκουν συνεπώς να εισπράττουν και τα ανάλογα χρήματα με βάση τα χρόνια που εργάζονται.

Ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας υπέγραψε τη σχετική εγκύκλιο η οποία καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο οι γιατροί θα αξιολογηθούν. Ωστόσο το πρόβλημα φαίνεται ότι εστιάζεται στο γεγονός ότι στο σύστημα του ΠΕΔΥ έχουν ενταχθεί μετά από σχετικές δικαστικές αποφάσεις και γιατροί οι οποίοι δεν ήθελαν να αφήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο και δεν είχαν υποβάλει αίτηση ένταξης.

Με προσωρινές αποφάσεις της δικαιοσύνης επέστρεψαν στις παλαιές τους θέσεις ενώ σήμερα υπάρχει πρόβλημα και με τη μισθοδοσία τους καθώς εδώ και περίπου δύο μήνες δεν έχουν πληρωθεί. Μάλιστα σχετική επιστολή έχει αποστείλει στον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Πειραιώς Βαρβάρα Ανεμοδουρά.

Πάντως η εγκύκλιος Μπέζα καθορίζει τα κριτήρια με τα οποία τα Συμβούλια θα αξιολογήσουν ατομικά τους υποψηφίους και ακολούθως θα τους κατατάξουν σε συγκεκριμένο βαθμό.

Ειδικότερα όπως επισημαίνεται τα Συμβούλια θα αξιολογήσουν την εμπειρία, το επιστημονικό έργο, την εκπαιδευτική δραστηριότητα του αξιολογούμενου ως εκπαιδευόμενου καθώς και την προϋπηρεσία των υποψηφίων. «Στη συνέχεια θα κατατάξουν σε βαθμό Επιμελητή Β’ όσους έχουν συνολική προϋπηρεσία έως 10 έτη, σε βαθμό Επιμελητή Α’ όσους έχουν συνολική προϋπηρεσία από 10 έως 25 έτη και σε βαθμό Διευθυντή όσους έχουν συνολική προϋπηρεσία άνω των 25 ετών στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης από τους οποίους προέρχονται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άδωνις: Μην πάτε σε κλινικές που σας ζητούν να πληρώσετε! Δε θα τα πάρετε πίσω

Υπ.Υγείας: «Δεν πετάξαμε ανασφάλιστο καρδιοπαθή από χειρουργείο»! Τι απαντά σε καταγγελίες

Δωρεάν και πάλι οι διαγνωστικές εξετάσεις στον ΕΟΠΥΥ! Έληξε η επίσχεση

ΕΟΦ και για …ιδιώτες! Υπηρεσίες φαρμάκων και στον ιδιωτικό τομέα εξετάζει ο Άδωνις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν