Ξεχείλισε το ποτήρι για τους φυσικοθεραπευτές

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Το ενδεχόμενο αναστολής της σύμβασης συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ εξετάζουν οι φυσικοθεραπευτές και καλούν σε αγωνιστική συσπείρωση για την προετοιμασία κινητοποιήσεων σε όλη την Ελλάδα...

Με ανοιχτό το ενδεχόμενο αναστολής της σύμβασης συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ καλεί τα μέλη του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών αντιδρώντας στην επιβολή των «καταστροφικών», όπως λέει, μέτρων του rebate (έκπτωση) και clawback (επιστροφή λόγω υπέρβασης) στους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό φυσικοθεραπευτές.

Ο ΠΣΦ αναφέρει ότι η εφαρμογή των μέτρων «υποχρεώνει σε άνευ πληρωμής παροχής υπηρεσιών υγείας 5 μήνες το χρόνο στο κράτος και τη μείωση της πραγματικής τιμής της φυσικοθεραπευτικής συνεδρίας από τα 15 στα 4 ευρώ», κάνοντας λόγο για «αφανισμό» του Εργαστηρίου Φυσικοθεραπείας.

Ο Σύλλογος καλεί τα μέλη του σε έκτακτες γενικές συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα για να εξεταστεί το ενδεχόμενο αναστολής της σύμβασης συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ , θεωρώντας ότι «αν είναι να παρέχεις την εργασία σου και τις υποδομές σου και να μην αμείβεσαι, καλύτερα να μην συνεργάζεσαι».