Ξανά το απόγευμα ανοικτά τα φαρμακεία στην Αθήνα! Επανέρχεται η μεσημεριανή διακοπή

  • Iatropedia
Ακυρώθηκε τελικά απόφαση του Δήμου της Αθήνας που είχε τεθεί σε εφαρμογή από τον Ιούλιο, αλλά δεν είχε τηρηθεί από όλους, και προέβλεπε τα φαρμακεία να έχουν συνεχές ωράριο χωρίς διακοπή το μεσημέρι.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Μετά από αλλεπάλληλες αντιδράσεις από τον κλάδο αλλά και προσφυγές σε αρμόδια όργανα, επανέρχεται το παλιό ωράριο στα φαρμακεία του κέντρου της Αθήνας. Πλέον θα λειτουργούν όπως πριν από τον περασμένο Ιούλιο, δηλαδή από το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι και θα ανοίγουν και πάλι τις πόρτες τους από τις 17:00 το απόγευμα έως τις 20:00 το βράδυ.

Απόφαση του Δήμου της Αθήνας είχε ανατρέψει τα δεδομένα και επέβαλε στον κλάδο να τηρεί συνεχές ωράριο από τις 9:00 το πρωί έως 17:00 το απόγευμα χωρίς μεσημεριανή διακοπή. Η ρύθμιση του Δήμου της Αθήνας είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις καθώς οι φαρμακοποιοί μιλούσαν για ωράριο 65 ωρών την εβδομάδα το οποίο δεν μπορούσε να τηρηθεί ειδικά από τα μικρά φαρμακεία που δεν έχουν υπαλλήλους.

Πλέον η κατάσταση επανέρχεται όπως πριν από το καλοκαίρι όπως ανακοίνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής. Ο Σύλλογος είχε προσφύγει μεταξύ άλλων στην Περιφέρειας Αττική, η οποία και ακύρωσε την απόφαση του Δήμου της Αθήνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στον αέρα όσοι πλήρωσαν από την τσέπη τους ιδιωτικές κλινικές! Άδωνις: «Δεν αναγνωρίζω τη διαδικασία»!

Οι πρώτες λίστες σήμερα για κινητικότητα, συγχωνεύσεις νοσοκομείων περιφέρειας, «νέο ΕΟΠΥΥ»!

Εκτός ΕΟΠΥΥ 59 γιατροί για υπερσυνταγογράφηση!

Άδωνις κατά ιδιωτικών κλινικών: «Ή κόβετε την επίσχεση ή σας κόβω»! Ξεκινούν επίσχεση και τα Διαγνωστικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν