«Βροχή» οι προκηρύξεις για προσλήψεις γιατρών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Προκήρυξη 63 θέσεων γιατρών ΕΣΥ για τις Μονάδες ΠΦΥ στην 1η ΥΠΕ, προκήρυξη 102 θέσεων γιατρών ΕΣΥ για τις Μονάδες ΠΦΥ στη 2η ΥΠΕ και προκήρυξη 26 θέσεων κλάδου ΕΣΥ για τις Αποκεντρωμένες Μονάδες αρμοδιότητας 7ης ΥΠΕ Κρήτης έχουν αναρτηθεί από χθες και αναμένεται συνέχεια...

Δείτε παρακάτω τις προκηρύξεις:

1h_ype

2h_ype

7h ype

Με τη συνέντευξη της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας σήμερα το μεσημέρι να είναι αφιερωμένη στην επιχειρούμενη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και το θεσμό του οικογενειακού γιατρού, οι προκηρύξεις για την πλήρωση θέσεων αυξάνουν και πληθαίνουν!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τις προκηρύξεις των Υγειονομικών Περιφερειών που αναφέρουμε και παραθέτουμε παραπάνω, αναμένονται αντίστοιχες και από άλλες ΥΠΕ ώστε μέσα στους επόμενους μήνες να υπάρξουν τα μέση υλοποίησης του οράματος αυτής της κυβέρνησης πριν έρθει η επόμενη…

Ως γνωστόν, δεν θα ισχύει ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού από 1η Ιανουαρίου όπως είχε αρχικά προβλεφθεί καθώς δεν υπάρχουν αρκετοί γιατροί στο δημόσιο σύστημα να αναλάβουν το δύσκολο έργο. Οικογενειακοί γιατροί και παιδίατροι γύρισαν την πλάτη στη μεταρρύθμιση λόγω πολλών προβλημάτων και κυρίως το ζήτημα της χρηματοδότησης των ΤΟΜΥ που είναι από ΕΣΠΑ διετούς ισχύος.

Σήμερα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός αναμένεται να δώσει διευκρινίσεις για την προσωρινή αλλαγή – καθυστέρηση στο σχεδιασμό αλλά και να παρουσιάσει αναλυτικά τις ενέργειες που θα ακολουθηθούν το επόμενο διάστημα ώστε …κάποτε να υπάρξει στη χώρα αληθινή πρωτοβάθμια φροντίδα, και όχι απλά ένα αυστηρό σύστημα gatekeeping που θα δυσχεράνει εκ νέου την πρόσβαση των ασφαλισμένων. Εξάλλου, αναμένεται να καθησυχάσει τον κόσμο ότι δεν θα υπάρξει κάποια κύρωση από το νέο έτος και ότι θα συνεχιστεί κανονικά η εξυπηρέτησή του μέχρι να ολοκληρωθεί το εγχείρημα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν