Βρέφος έπαθε εσωτερικό αποκεφαλισμό αλλά οι γιατροί «ξανακόλλησαν» το κεφάλι του! (ΒΙΝΤΕΟ)

  • Iatropedia
Χάρη σε κάτι που μπορεί να περιγραφεί μόνο ως “ιατρικό θαύμα”, ένα μικρό παιδί από την Αυστραλία είναι πλέον σε διαδικασία ολικής ανάρρωσης μετά από ένα τρομακτικό αυτοκινητιστικό ατύχημα που παραλίγο να αποδειχτεί θανατηφόρο για εκείνο, αφού από το χτύπημα το κεφάλι του παιδιού αποσπάστηκε εσωτερικά από το σώμα του.

Η εφημερίδα Sun ανέφερε ότι ο 16-μηνών Jackson Taylor ήταν στο αυτοκίνητο με τη μητέρα του και την 9χρονη αδελφή, όταν συγκρούστηκε με άλλο όχημα που οδηγούσε ένας 18χρονος με ταχύτητα περίπου 110χλμ/ώρα. “Η σφοδρή σύγκρουση προκάλεσε εσωτερικό αποκεφαλισμό στο παιδί, με το κεφάλι του να αποκολλάται από τον λαιμό του.

Ο μικρός μεταφέρθηκε αεροπορικώς από την περιοχή του ατυχήματος σε ένα νοσοκομείο στο Brisbane, στην ανατολική ακτή της Αυστραλίας, όπου οι χειρουργοί ξεκίνησαν μια χειρουργική επέμβαση διάρκειας 6 ωρών για να σώσουν τη ζωή του μικρού παιδιού.

Ο δρ Geoff Askin, γνωστός και ως ο “νονός” της χειρουργικής σπονδυλικής στήλης στη Αυστραλία, ηγήθηκε της εγχείρησης. Σε αυτήν οι γιατροί προσάρμοσαν ένα ειδικό στήριγμα στο κεφάλι του παιδιού, για να είναι το κρανίο του εντελώς ακίνητο, ενώ στη συνέχει επανατοποθέτησαν τους σπονδύλους του στην σωστή τους θέση, χρησιμοποιώντας ένα μικρό κομμάτι σύρμα. Τέλος πήραν ένα κομμάτι από το πλευρό του παιδιού για να ενώσουν τους δύο σπονδύλους που έπρεπε.

http://www.foxnews.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απίστευτο βίντεο: Συνδέθηκαν εγκεφαλικά μέσω Ίντερνετ και έπαιξαν παιχνίδι ερωταπαντήσεων!

Έπιναν χυμό ντομάτας κάθε μέρα επί 2 μήνες: Το αποτέλεσμα είναι απίστευτο