Βρέφος από το Κομπάνι υποβλήθηκε σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς στο «Ωνάσειο»

  • Iatropedia
Επίσκεψη στους νεαρούς γονείς του βρέφους από την Συρία πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος σε μια εν πολλοίς συμβολική κίνηση αλληλεγγύης στους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες από την περιοχή αυτή... Το κοριτσάκι, 6 μηνών σήμερα, ήταν καταδικασμένο να πεθάνει αν δεν υποβαλλόταν σε λεπτή καρδιολογική επέμβαση.Από το Νοσοκομείο της Κω όπου βρέθηκε πρώτα η οικογένεια, πήραν βεβαίωση ότι έπρεπε το μωρό να χειρουργηθεί άμεσα και παραπεμπτικό για το Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία" στην Αθήνα. Εκεί παρέμεινε για 15 ημέρες και ακολούθως παραπέμφθηκαν στο "Ωνάσειο" για το χειρουργείο που του έσωσε την ζωή.

«Το παιδί έφτασε σε εμάς με στένωση αρτηρίας, η οποία του είχε προκαλέσει καρδιακή ανεπάρκεια. Και υπέφερε και ακόμα από άλλα προβλήματα στην καρδιά. Χειρουργήθηκε την επόμενη ημέρα της εισαγωγής του και σήμερα, περίπου έναν μήνα μετά, είναι πολύ καλά στην υγεία του», δήλωσε ο κ. Ανδρέας Χατζής, παιδοκαρδιοχειρουργός, επιμελητής Α' στο Ωνάσειο.

Την φιλοξενία και την διατροφή του βρέφους και των γονιών του ανέλαβε το «Κέντρο Φιλοξενίας Αρρωστου Παιδιού και Οικογένειας Ηλιαχτίδα». Η πρόεδρος κ. Ντόρα Κασιμέρη φρόντισε μάλιστα ώστε να έχουν τον δικό τους χώρο.

Όπως εξήγησε στον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας ο πατέρας του παιδιού, «η κόρη μου ήταν τεσσάρων μηνών και έπρεπε να χειρουργηθεί στην καρδιά. Αν δεν είχαμε βοήθεια από τους Ελληνες δεν ξέρω εάν θα υπήρχε σήμερα».

Ο Ράεν Χατζί Οσμάν και η σύζυγός του Ράνια έφυγαν πριν από περίπου 1 χρόνο από το Κομπάνι, και μετέβησαν αρχικά στην Κωνσταντινούπολη όπου και γεννήθηκε η κόρη τους Χάουλα. Στο μαιευτήριο δεν έγινε διάγνωση του προβλήματος και 15 ημέρες το βρέφος είχε δύσπνοια και δεν μπορούσε καν να σιτιστεί. «Τότε πήγαμε στο νοσοκομείο και οι γιατροί διέγνωσαν ότι είχε στένωση αορτής και πως θα έπρεπε να πάρει λίγο βάρος για μπορέσουν να το χειρουργήσουν». Ωστόσο ο Ράεν, δεν είχε αρκετά χρήματα και έτσι αποφάσισαν να φύγουν για την Ελλάδα.